Szépségtrükk bevállalósoknak: élethű szeplők hajtőspray-vel

2020. július 03.
Mindig újra és újra elcsodálkozunk az interneten keringő, és ott néha megállíthatatlanul szárnyra kapó új szépségtrendeken. A hajtőfestékkel kreált, sokszor egészen életűnek tűnő álszeplőtrend viszont még minket is meglepett.

Úgy látszik, egyes szépségfanatikusok nem tudnak szimplán elmenni a szeplőtrend fölött – akkor sem, ha az ő bőrük éppenséggel makulátlan, pöttymentes felület. A kreativitásuk nem ismer határokat, a színskála minden árnyalatában bevetett szemöldök- és szemceruzák alkalmazása után egy új metódust találtak az élethű, cuki pöttyök elkészítéséhez.

A nyár beköszöntével egyre többen posztolnak hasonló alkotásokat, az eddigi sminkkészítmények helyet pedig most már  az egy mosásig tartó hajtőfestékkel dolgoznak az igazán „profik”. Ha valaki jól elsajátítja ezt a furcsa technikát, tény, hogy élethű és leheletfinom hatást keltő szeplőrengeteget varázsolhat az arcára. Kérdés persze, hogy hosszú távon mennyire egészséges mindez a bőrünk egészségére nézve?

A karantén idején különösen népszerű, a lenőtt töveket kezelő hajtőfestékek most abszolút fókuszban vannak, sokaknak mankót jelentve a fodrászszalonoktól való távolmaradás idejére. A velük festett szeplők ráadásul a széles színskálának köszönhetően sokfélék lehetnek, ráadásul könnyebb felvinni őket, mint ceruzával.

@oliviashillitobuck

Attempting a freckle tutorial, using L’Oréal magic retouch in medium iced brown. #fakefreckles #freckle #frecklestutorial #frecklesmakeup #makeup

♬ original sound – oliviashillitobuc

A műfaj legprofibb alkalmazója – pontosabban elindítója is egyben – Olivia Shillito Buck, aki TikTok-profilján mutatta be a saját maga által kitalált fortélyokat, mégpedig hűvös középbarna árnyalatban. Mint mondja, elegendő csupán a flakonból nagyon gyenge lenyomás mellett keveset az arcra permetezni (nyilvánvalóan csukott szemmel), majd a felületére hulló apró pöttyöket finoman, kozmetikai szivaccsal lággyá satírozni. A nyári hőség miatt érdemes fixálni is, akár egy sminkrögzítő permettel.

Ebben az egyszerű, de látványos szépségtrükkben persze sokféle lehetőség rejlik, alkalmazhatjuk csupán az orr környékén vagy az egész arc területén, attól függően, mennyire vagyunk bevállalósak. Bár a lány praktikáját sokan zseniálisnak nevezik, és természetesen követik is példáját, mi azért inkább a megfigyelők táborában maradnánk.

Láttad már?