Világszerte cruelty free márka lett a Dove

2019. április 19. |

Érezhető trend, hogy egyre inkább igyekszünk figyelni a környezetünkre és a körülöttünk lévő élővilágra. Mindez a szépségiparra is igaz: a napokban a Dove jelentette be, a termékeit a jövőben globálisan nem teszteli állatokon, elnyerve ezzel a PETA minősítését.

Hivatalosan is „cruelty free” márkává vált a Dove, így a 2019-es év elejétől a cruelty free embléma is szerepelhet a termékek csomagolásán.

Az Unilever csoport egyébként (amely a Dove gyártója) több mint 30 éve kezdett olyan módszereket használni a termékek és az összetevők biztonsági tesztelésére, amelyek nem állatkísérleteken alapulnak, sajtóközleményük szerint pedig a Dove globális, belső szabályzata is tiltja az állatkísérletek használatát.

Mi a helyzet Kínában?

A márka, amelynek termékei világszerte elérhetőek, 2017 decemberétől kezdve leállította azon termékek Kínába történő importját, amelyek esetében állatkísérletek végzését írják elő a helyi jogszabályok. Azok a termékek viszont a jövőben is elérhetőek, amelyek vonatkozásában a hatóságok nem követelnek meg állatkísérleteket.

A bejelentéshez kapcsolódóan az Unilever, a Dove gyártója is megerősítette, hogy nem végez állatkísérleteket egyik szépségápolási terméke tesztelésére sem. Bár egyes esetekben előfordulhat, hogy beszállítói egy-egy összetevőt a helyi jogszabályoknak vagy előírásoknak való megfelelés érdekében kénytelenek állatokon tesztelni, azonban az anyavállalat törekszik arra, hogy a termékeket és összetevőiket se a beszállítók, se a szabályozó hatóságok ne vizsgálják állatkísérletekben.

Már a PETA is „szabályozási változtatásokért tevékenykedő vállalatként” tartja számon az Unilevert, aki támogatja az állatkísérletek világméretű tilalmát a kozmetikai iparágban és a Humane Society International szervezettel együtt folyamatosan fejleszti az állatkísérletek alternatíváit, melyeket elkötelezetten ismertet és terjeszt is.

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Instant szépségtippek, ha ülőmunkát végzel iroda

Instant szépségtippek, ha ülőmunkát végzel