Királyi szépségtippek: így ragyogott esküvőjén Beatrix hercegnő

2020. július 23.
A királyi család tagjainak rengeteg szabálynak és hagyománynak kell megfelelniük. Ez természetesen vonatkozik arra is, hogy milyen ruhában, kiegészítőkkel, sminkben és frizurával jelennek meg egy-egy nyilvános eseményen, akár esküvőn. Beatrix hercegnő megtörve a hagyományt, egy igazán különleges, a monarchia tagjaitól szokatlan hajviseletet választott a nagy napra.

Erzsébet királynő – állítólag – kedvenc unokája eredetileg május 29-én házasodott volna össze Eduardo Mapelli Mozzival, de a világjárvány közbeszólt, és el kellett halasztaniuk a ceremóniát. A pár 2019 szeptembere óta járt jegyben, így nem késlekedtek sokáig, hamar megtalálták a megfelelő megoldást: július 17-én, szűk családi körben fogadtak egymásnak örök hűséget Windsorban, a Mindenszentek kápolnájában.

Letisztult sminktől a természetes hatású frizuráig

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a menyasszony profi szakemberre bízta magát, vagy Katalin hercegnéhez hasonlóan ő is saját kezűleg alkotta meg egyszerű, de mégis kifinomult sminkjét és frizuráját. Ahogy a Buckingham-palota által közzétett hivatalos fényképeken látható, a menyasszony hű maradt hétköznapi stílusához, és egy egyszerű, elegáns lookot választott. A hercegnő szerette volna kiemelni az Erzsébet királynőtől kölcsönkapott esküvői ruhájának és tiarájának ragyogását, így frizuráját a hagyományoktól eltérően nem kontyban, hanem lazán kiengedve viselte: a nagy napra kicsit kócos, hullámos tincsekre esett a választása.

Beatrix, aki a megfelelő alkalmakkor imád olyan vagány sminkekkel kísérletezni, mint a füstös szem és a vörös ajak, most az időtlen elegancia mellett döntött, natúr sminkje pedig tényleg nagyon szépen engedte ragyogni a hercegnő természetes báját és porcelánbőrét. Az oltár felé menetre egy olyan természetes eperszőke árnyalatot választott, amely kiemeli szemét, barackos árnyalatú bőrét és ajkát. A fotókat elnézve a menyasszony megjelenése tényleg tökéletes összhangban volt az esküvői helyszín „titkos kert” témájú dekorációjával, a kápolna bejáratát vastagon beborító rózsákkal.

Tény, hogy a tiara és a hozzá tartozó frizura nem volt meglepő választás, annál is inkább, mert a hercegnő egyébként is ismert a kalapok és hajbavalók iránti vonzalmáról. Kifejezetten ritkán látható olyan hivatalos királyi eseményen, amikor nem visel a fején valamilyen különleges kiegészítőt.

Számos királyi menyasszony – köztük Grace Kelly, Meghan Markle, valamint Eugénia hercegnő – választása esett hagyományos, elegáns menyasszonyi kontyra, de Katalin hercegnéhez hasonlóan most Beatrix is megtörte ezt a tradíciót. Ennek mi nagyon örülünk, hiszen a világnak (és a divatiparnak) mindig szüksége volt lázadókra a változáshoz.

Láttad már?