Ki vagy a királyi családból a csillagjegyed alapján?

2020. július 16.
A brit királyi család is egyéniségekből áll, akiknek megvan a maguk csillagjegye. Ám ha valaki követi a Mountbatten-Windsor-ház körüli történéseket, tudja, hogy az életük nem arról szól, kik ők, hanem hogy mit jelképeznek a királyság szempontjából. Mindegyiküknek megvan a saját szerepe a nyilvánosság előtt, amelyet elemezhetünk az asztrológia szemszögéből, és megállapíthatjuk, mi melyik tagja lennénk a királyi családnak a csillagjegyünk alapján.

A korona nem csak az Egyesült Királyság és a Brit Nemzetközösség szimbóluma. A legtöbb ember számára inkább egy szemünk előtt zajló, modern tündérmese a brit királyi család élete, amelyben megvannak a kedvenc szereplőink. De kik lennénk mi a tündérmesében a csillagjegyünk alapján?

Kos: György herceg

A Kosok mindig a jövőbe tekintenek, sosem zárkóznak el a friss felfedezésektől, így ők a királyi család jövő generációjának legfontosabb tagja – édesapja után a trón örököse –, György herceg lennének (György valódi csillagjegye Szűz). A Kosok életrevalók és magukhoz ragadják a figyelmet, amit időről időre megfigyelhetünk György hercegnél is. 

Bika: II. Erzsébet királynő

Bár csalásnak tűnhet, hogy a királynő a saját csillagjegyének megfelelő jegyet kapja, ám ő magán viseli a Bikák minden jellegzetes tulajdonságát. A döntése, hogy fehér ruhát viselt 72 évvel ezelőtt az esküvőjén, örökre megváltoztatta a menyasszonyok ruhaválasztását a világon. A királynő nem követi a divatot, semmi múló szeszélyt, kitartó, állhatatos és következetes. Mondhatnánk, hogy konok és makacs, mint a Bikák. 

Ikrek: Beatrix és Eugénia hercegnő

A két testvért szinte mindig együtt láthatjuk, és nem tudunk elmenni mellettük, hiszen mindig mutatnak valami meghökkentőt és menőt. Valódi csillagjegyük Oroszlán és Kos, ám tökéletesen illenek az Ikrek szokatlan, hagyományokkal szakító jegyéhez. Ők ketten biztosan felkavarják az állóvizet, bárhol jelenjenek meg.

Olvastad már?

Rák: Károly herceg

A csillagjegy szülöttei szeretik megtartani a magánéletüket, féltve őrzik legbensőbb gondolataikat és vágyaikat. Károly herceg (akinek csillagjegye Skorpió) sosem volt úgy a nyilvánosság előtt, mint első felesége, Diana hercegnő, bármely más királyi fenségnél jobban távol tartotta magát a kommentároktól – még akkor is, amikor saját személyes ügyeit teregette ki a bulvársajtó. A Rákoknak van a leglágyabb, legérzékenyebb lelke, nem csoda, ha a legkeményebb kagylóhéjjal igyekeznek őrizni azt. 

Oroszlán: Diana hercegnő

Ha az Oroszlánok valahol megjelennek, biztosan feléjük fordul minden figyelem. Diana hercegnő még azután is a brit királyi család legnépszerűbb tagja volt, miután elvált Károly hercegtől. A minden erőlködéstől mentes, természetes ragyogás, ami körülvette a szívek hercegnőjét (akinek valódi csillagjegye Rák), még ma sem kopott meg. 

Szűz: Fülöp herceg

Híresen összeillő páros a Szűz és a Bika, ahogy Erzsébet és Fülöp (akinek csillagjegye Ikrek) is évtizedek óta boldog házasságban él együtt. A Bikákkal ellentétben a Szüzek nem bánják, ha csupán az anyósülést foglalhatják el, kitartóan és pontosan dolgoznak a színfalak mögött. A csillagjegy szülöttei képesek minden energiájukat a nagyobb jó szolgálatába állítani, ebben az esetben a királyi családéba.

Mérleg: Katalin hercegné

A vitathatatlan báj megtestesítője Katalin hercegné (csillagjegye Bak). A Mérlegek a zodiákus társalkodói, ahogy Katalin jelenlegi szerepe is az a királyi családban, hogy a hétköznapi életet és az embereket összekösse a királyi családdal. Emellett figyelemre méltó a kabátruha-gyűjteménye is, ami szintén a Mérlegek öltözködés iránti szenvedélyére utal.

Skorpió: Charlotte hercegnő

A Skorpió ellentmondásos csillagjegy. Remek humorérzékkel rendelkeznek, ugyanakkor titokzatosak, nem szeretnek kitárulkozni, és ha nincs kedvük valamihez, arra biztosan nem lehet rávenni őket. Ahogy Charlotte hercegnő nyilvános megjelenéseinél is láthatjuk (akinek csillagjegye Bika), ő sem feltétlenül kedves a sajtó munkatársaival, ha úgy tartja kedve, akár a nyelvét is ölti rájuk.

Nyilas: Harry herceg

Bár a brit királyi család minden tagja sokat utazik, Harry azonban feltűnően sok időt tölt és töltött korábban is Anglián kívül. Ez a világvándor személyiség a Nyilasokéval mutat párhuzamot (Harry eredeti csillagjegye Szűz), akik szenvedélyes utazók, és semmit sem szeretnek jobban, mint felfedezni a világot és más kultúrákat. Kilépése a királyi családból és függetlenség iránti vágya pedig valóban azt mutatja, hogy ő egy igazi szabad lélek. 

Bak: Vilmos herceg

A Bakok megtestesítenek mindent, amire egy királyi fenségnek szüksége van: összeszedettek, kötelességtudók, tisztelik a hagyományokat és ösztönösen jól bánnak a hírnévvel. Semmi kétség, hogy ez alapján Vilmos herceg (akinek valódi csillagjegye Rák) jó király lesz majd, ha eljön az ő ideje. 

Vízöntő: Meghan Markle

Szinte berobbant a királyi családba Meghan Markle (csillagjegye Oroszlán), és palotaforradalmat robbantott ki. Már korábban is voltak jelek arra, hogy ő nem lesz az a királyi fenség, aki csendben tűr, gondoljunk csak feminista és rasszizmus ellenes korábbi megszólalásaira. Ez az individualizmus és politikai jogok iránti elkötelezettség a Vízöntők sajátja, Meghan Markle pedig mindezt egyéniséggel és méltósággal koronázta meg mint Sussex hercegnéje.

Halak: Camilla Parker Bowles

Ha elvonatkoztatunk Diana tragikus sorsától, Camilla Parker Bowles (csillagjegye Rák) és Károly herceg szerelme, amely évtizedeken és házasságokon át kitartott, míg a sok tragikus kanyar után végre boldog véget ért, pont a Halak romantikus, spirituális jelleméhez, Univerzumba és a nagyobb jóba vetett hitéhez illik. A Halak energiái képesek legyőzni a gátakat, az útjukba kerülő akadályokat, hitük átlendíti őket minden nehézségen, hogy végül megkapják méltó jutalmukat. Aki ebben az esetben egy valódi herceg.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images