Erzsébet királynő ruháját és tiaráját viselte Beatrix hercegnő a titkos esküvőjén

2020. július 20.
"Valami régi, valami új, valami kölcsön" – Beatrix hercegnő komolyan vette az esküvői szabályt!

Beatrix hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi eredetileg idén májusban keltek volna egybe, ám a  koronavírus miatt végül le kellett fújniuk az esküvőt. A pár majdnem egy éve járt már jegyben, és nagyon úgy tűnik, hogy nem akarták tovább húzni-halasztani a dolgot, ezért inkább múlt pénteken egy titkos ceremónián mondták ki egymásnak a boldogító igent.

A 31 éves Beatrix hercegnő a királynő második fiának, Andrásnak az idősebbik lánya. Férje a 37 éves ingatlanfejlesztő, a nemesi felmenőkkel is bíró, olasz származású Eduardo Mapelli Monzi.

Az esküvőt a Windsor-kastélyban rendezték szűk családi körben, a vendégek között pedig természetesen ott volt Erzsébet királynő, Fülöp herceg és Beatrix édesapja, András herceg is – aki mostanában leginkább az Epstein-botrány miatt került a hírekbe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on Jul 18, 2020 at 2:01pm PDT

Érdekesség, hogy Beatrix hercegnő gyönyörű elefántcsontszínű menyasszonyi ruhája eredetileg Erzsébet királynőé volt. Ezt a Norman Hartnell tervezte vintage darabot Erzsébet 1962-ben viselte először, az Arábiai Lawrence című film bemutatóján. A ruhát a királynő öltöztetője és bizalmasa, Angela Kelly, valamint Stewart Parvin alakították át Beatrix hercegnő alakjára.

erzsebet_kiralyno

De nem csak a ruhát, a tiarát is Erzsébettől kapta kölcsön. Ezt a tiarát viselte a királynő a saját esküvőjén is, amikor hozzáment Fülöp herceghez.

beatrix_hercegno_erzsebet_kiralnyo

„A királynő ezt a tiarát kifejezetten Beatrixnak tartogatta, akivel mindig is nagyon szoros volt a kapcsolata” – mondta a People magazinnak a palota egyik forrása, majd hozzátette, hogy ékszerei közül ez a tiara az egyik legfontosabb Erzsébet számára.

Olvass tovább!

Forrás: marieclaire.com.au

Fotó: Getty Images, Instagram