8 érdekes tény, amit 2019-ben a brit királyi családról megtudhattunk

2019. december 28.
Sűrű éve volt a brit királyi családnak idén, örömteli események és botrányok is bőven akadtak körülöttük. Könnyen lehet, hogy az alábbi apró, ám annál érdekesebb tények elkerülték a figyelmünket az eljegyzések, gyerekszületések és királyi körutak forgatagában.

Mozgalmas éve volt a brit királyi családnak 2019-ben. Nemcsak megszületett Harry herceg és Meghan Markle első gyermeke, Archie idén már részt is vett első körútján: a család Dél-Afrikában tette tiszteletét, ahol a szülők nagyon őszinte interjút adtak a hercegi léttel való küzdelmeikről. Beatrix hercegnő eljegyzése apja, András herceg botránya mellett nem ragyogott olyan fényesen, mint amennyire ragyoghatott volna, ám jövőre így újabb királyi esküvőre számíthatunk. Vilmos herceg és Katalin hercegné Pakisztánba utazott, a gyermekeik nélkül, ám náluk más nagy esemény is akadt: harmadik gyermekük, Lajos herceg is betöltötte az első évét, Charlotte hercegnő pedig elkezdte az iskolát. Milyen érdekes dolgok történtek még idén a királyi családban?

Charlotte hercegnő hasonlít Diana hercegnő családjára is
Születése óta mindenkihez hasonlították már Vilmos herceg középső gyermekét, Charlotte hercegnőt, II. Erzsébet királynőtől nagybátyjáig, Harry hercegig. Ám nem csak a Windsor családtól örökölt vonásokat a kis hercegnő. Amikor Lady Kitty Spencer, Diana hercegnő unokatestvére közösségi oldalán posztolt gyermekkori képet, egyértelművé vált, hogy az ifjú hercegnő anyai nagyanyja családjára is hasonlít.

 

https://www.instagram.com/p/BrnPkEpBrl5/

A királynő gardróbja egy egész emeletet elfoglal
Ha eddig kétségeink lettek volna, most már biztosak lehetünk benne, hogy a királynőség fantasztikus dolgokkal jár. Például azzal, hogy az öltözékeinknek egy egész emeletre van szüksége. II. Erzsébet számára minden nap egy királyi öltöztető segít anyagminták és rajzok segítségével megtalálni a megfelelő ruhát, majd ezután előkeresi a hatalmas gardróbból az adott darabot.

Charlotte hercegnőnek cuki beceneve van
Azt már tudtuk, hogy Charlotte édesapját, Vilmos herceget Pops-nak hívja, a nagybátyja becenevét pedig felesége, Meghan Markle árulta el (egyszerűen “H”). Ám az is kiderült idén, hogy a pajkos Charlotte hercegnő beceneve Lottie! Egy tévéfelvételen volt hallható, ahogy Katalin hercegné egy észak-írországi látogatáson mondta, mikor egy kisfiúval találkozott, hogy “pont annyi idős, mint Lottie!”

A zöld a Cambridge-i hercegi pár színe
A pakisztáni útjuk során öltözött lenyűgöző smaragdzöld estélyikbe Vilmos herceg és Katalin hercegné. Utóbbi egy fantasztikus Jenny Packham estélyit vett fel, míg Vilmos tradicionális, brokátból varrt pakisztáni viseletet öltött.


György herceg is Aston Villa drukker
Apjához, Vilmos herceghez hasonlóan György is a birminghami Aston Villa focicsapatnak drukkol annak ellenére, hogy Dél-Londonban élve inkább a Chelsea lett volna a kézenfekvő. Olyannyira nagy drukker apa és fia, hogy októberben még a Norwich City ellen játszott meccsre is kilátogattak.

Katalin hercegnének a nadrág is remekül áll
Ritkán látni a királyi család nőtagjait nadrágban, ám idén Cambridge hercegnéje többször is emellett döntött. A gyapjú kabátruha helyett magasderekú nadrágot vett fel egy alkalommal, sőt, rövidnadrágban is láthattuk a hercegnét, igaz, azt egy vitorlázáson viselte, amikor a szoknya nem igazán lett volna opció.

Archie nem apja iskolájában tanul majd
Bár még csak hét hónapos, máris azt találgatják, hol tanul majd Harry herceg és Meghan Markle elsőszülött gyermeke, Archie. Sokan úgy vélik, hogy a szülők már eldöntötték, hogy a Windsorhoz közeli American Community Schoolba íratják majd a kisfiút.

Vilmos herceg nem egyhamar készít frizurát lányának
“Soha ne készítsenek lófarkat! Rémálom!” – mondta Vilmos herceg, mikor az apaság nehézségeiről beszélgetett sorstársaival egy eljegyzési partin. Katalin hercegnének szerencsére nem okoz gondot lánya frizuráinak elkészítése – ez látszott akkor is, amikor bemutatta fésülési és sminkelési képességeit észak-írországi látogatásának egyik programján.

Forrás: Popsugar
Fotó: Getty Images