A mochi skin bőrápolási őrület 5 kötelező lépése

2020. szeptember 08.
Egyre elterjedtebb az a minimalista bőrápolási rutin, amelyet a legújabb, a „glass skin”-őrületet leváltó J-Beautytrendként emlegetnek.

A K-beauty sokszor kismillió lépésesnek tűnő bőrápolási rutinjától ellépve a J-beauty legújabb nagyágyúiból mutatunk be nektek egy egyre népszerűbb, minimalista megközelítést.

A tisztább, egyenletesebb tónusok jelenléte a bőrápolásban és a smink világában nem újdonság, ahogyan a tükörsima, tiszta bőrképet villantó glass skin sem. A mochi skin viszont talán sokaknak újszerűen hangozhat. Nevét a Japánban újévkor fogyasztott édességről kapta, amely tényleg eléggé hajaz arra a harmatos, kerekded, 3 dimenziós, üde bőrfelületre, amelyet az ötlépéses rutin során elérhetünk. Itt a hangsúly a feszes, belülről hidratált bőrön van, nem a ragyogáson és az extra fényeken.

1. lépés: double cleansing

A dupla tisztítás, azaz a double cleansingről nálunk is többször olvashattatok korábban, amellyel a sminkeltávolítás mellett az elhalt bőrsejtektől, maradék szennyeződésektől is megválhatunk.

Olvass tovább!

2. lépés: a bőr tonizálása

Ma már extragyengéd, nem szárító új generációs tonerek sokasága közül válogathatunk, ez pedig különösen igaz a japán kínálatra. Lágy, vízalapú termékek segítenek az optimális pH-érték kialakításában és a bőr nedvességének megtartásában.

3. lépés: hidratáló szérum

Talán nem meglepő lépés – Japánon kívül sem –, hiszen a bőr hidratálásának fontossága szinte napi téma minden szépségplatformon. Itt az olyan bőrpuhító tulajdonságú szérumok kapnak főszerepet, amelyek fenntartják az egyenletes pigmentációt, mindeközben pedig növelik a bőrünk rugalmasságát, feszességét.

4. lépés: táplálás

Ezen a ponton érkezik el az idő az előkészített, hidratált bőrfelület lezárásának egy tápláló, hidratáló krémmel. Mivel itt a cél a matt bőr, a súlyos textúrájú, zsíros krémek helyett válasszunk könnyű, vizes bázisú arcápolókat, amelyek könnyen felszívódnak és bőrvédő tulajdonságokkal is bírnak (pl. a szabadgyökök ellen).

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Korean skincare industry and beauty ideals have taken over the world in the last few years. Their obsession with clear and dewy glass skin that demanded an elaborate ten-step ritual has been religiously followed by the beauty junkies, all over the world. But the tedious process and maximalist approach to the skincare regime has met with some criticism. This is where the Japanese beauty’s minimalist approach came in. The end result is the same as the K-beauty one as they prefer a simpler but highly effective routine. We feel it’s time to make the switch to J-beauty. Click the link in bio to know more. #japanesebeauty #mochiskin #skincare #beauty #charmon #itallbeginshere

Charmboard (@charmboard) által megosztott bejegyzés, Aug 8., 2020, időpont: 6:05 (PDT időzóna szerint)

5. lépés: napvédelem

A napi mochi bőrápolási rutin minden esetben egy SPF termékkel zárul, hogy biztosítva a védelmet a káros UV-sugarak ellen – télen-nyáron. Ez elengedhetetlen, ha a telt, feszes kontúrjainkat szeretnénk minél tovább megőrizni, ezek a fényvédők segítik a kollagén- és az elasztinvesztést lelassítani a szervezetünkben, harcba szállva az UV-sugarak káros hatásaival. Válasszunk gyorsan felszívódó és mindehhez széles spektrumú fényvédőket, amelyek fenntartják a mochi bőr sima tónusát és egyenletes arcszínét is.

Olvastad már?