Aloe vera, a jolly joker a szépségtrükkök terén

2020. szeptember 08.
Az aloe vera áldásos hatásairól nagy eséllyel rengeteget hallottunk már, de most beszéljünk kicsit arról, hogy szépségápolás terén mi mindenre is vethetjük be.

1. Rossz lehelet ellen
Az aloe vera gyulladáscsökkentő vegyületet, úgynevezett B-szitoszterolt tartalmaz, amely savas hatásának köszönhetően helyrehozza az emésztési zavart, a rossz lehelet gyakori okozóját. Keverj össze ¼ csésze tiszta aloe vera gélt ½ csésze vízzel vagy almalével, hajtsd fel, és már mehetsz is az emberek közé.

2. Éjszakai arcpakolás
Még szebb lesz az álmod, ha tudod, hogy éjjel regenerálódik a bőröd. Keverj össze egy kis aloe levet 5 cm hosszúságú reszelt uborkával, fél tojásfehérjével, és már kész is a hidratáló maszk, amit az ágyban is viselhetsz.

Tudtad?

3. Szemöldökápoló gél
Most divat az erősebb szemöldök, de kulcsfontosságú, hogy a szálacskák ne össze-vissza álljanak. Márts egy tiszta szempillaspirált aloe vera gélbe, és fésüld át vele a szemöldöködet. A helyükön fognak maradni anélkül, hogy kemények vagy ragadósak lennének.
Tipp: Túlságosan kiszedted a szemöldöködet, és szeretnéd, ha minél gyorsabban visszanőne? Keverj össze egy rész aloe vera gélt és egy rész ricinusolajat. Minden este kend be a szemöldöködet a csodakrémmel, és láss csodát!

4. Lábápoló maszk
Ha száraz, repedezett a lábad, készíts neki egy saját maszkot, ami puhává varázsolja! Hozzávalók: ½ csésze zabpehely, ½ csésze kukoricaliszt, 4 evőkanál aloe vera gél, ½ csésze illatmentes testápoló. Keverd össze, majd dörzsöld be vele a fáradt lábfejedet. Hagyd állni 10 percig, majd öblítsd le meleg vízzel. Kész is a babatalp.

Ha kíváncsi vagy még egy szuper tippre, kattints IDE!

 

Fotó: Unsplash