Egyre zöldebb termékek a szépségóriásoktól

2020. július 29.
A 2020-as év minden nehézségével együtt is tud azért pozitív elemeket felmutatni, legalább is zöld téren. A dizájn, enteriőr, csomagolástechnika és sok egyéb terület mellett a szépségiparban is széleskörű átalakulások zajlanak a fenntarthatóság és az egészségesebb, tisztább alapanyagok terén, amelyek alól a nagy márkák sem kivételek.

Vegán opciók

Napjainkban egyre többet hallott szó a vegán kifejezés, amely jelentősen túlmutat már egy egyszerű étkezési szokáson. A vegán diéta, vegán divat és vegán szépségápolás mindennapjaink fontos részét képezik, sokunk számára ez többet jelent egy aktuális divathullámnál, igazi elhivatottság, egy életstílus. A vegánság elterjedésével egyre több vállalat és márka kínál alternatívát termékei között, hogy lelkiismereti, természetvédelmi vagy esetleg egészségügyi okokból a vegán életmód mellett döntők is nyugodt szívvel válogathassanak kínálatukból. A tavalyi évben mutatta be az AVON a vegán családját, a Distilleryt, amely az arcápolási termékek után idén sminkújdonságokkal is bővült.

A vegán kozmetikumok, dekorkozmetikumok kapcsán felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mégis milyen állati eredetű összetevőket tartalmazhatnak kozmetikumaink, amelyre talán a legegyszerűbb példa lehet a mindenki számára jól ismert kollagén vagy a méhviasz. A vegán kozmetikumokban ezeket az összetevőket növényi vagy ásványi eredetű anyagokkal helyettesítik, így alkotják meg a környezetbarátabb, de hasonlóképpen hatásos kozmetikai termékeket.

Olvastad már?

A bőrápolási termékek mellett elterjedtek a vegán dekorkozmetikumok is, így a „clean beauty” szerelmeseinek sminkelés során sem kell kompromisszumokat kötniük. A kizárólag növényi és ásványi eredetű alapanyagokat tartalmazó dekorkozmetikumok nem nehezítik el bőrünket, nem tömítik el pórusainkat, természetes összetevőiknek köszönhetően nem irritálják még az érzékeny, pattanásokra hajlamos bőrt sem.  Az Avon Distillery új, allergológiailag, bőrgyógyászatilag és klinikailag tesztelt sminkszériája 3 tagból áll – púderalapozó, szemhéjpúderek, szempillaspirál – a termékek pedig kizárólag a legtisztább ásványi pigmenteket és nélkülözhetetlen természetes összetevőket tartalmazzák, nem nehezítik el bőrünket, nem tömítik el pórusainkat, mégis gyönyörűen vibráló, szuperpigmentált színűek. A 100%-ban vízmentes termékek illat- és alkoholmentesek, és nem tartalmaznak mesterséges színezékeket sem.

Bióval erősítő szépségóriás

A Garnier Green beauty programja keretében – a márkától már tavalyelőtt láthattunk egy bio termékcsaládot debütálni, amelyből az arclemosó egészen zseniális, toplistás kategória szerintünk – két izgalmas újonc mutatkozott be nemrég.

A Garnier Bio Hemp krémről (tanúsítottan biotermék, COSMOS ORGANIC tanúsítvánnyal ellátta az Ecocert Greenlife, a COSMOS sztenderd alapján) és éjszakai olajról csupa jót lehet elmondani, de egy dolgot mindenképp érdemes előrevenni a zöld téma jegyében… A giga beautymárkánál ez a Hemp krém az első termék, amelyet kartonból készített tubusban forgalmaznak, és amely 49%-kal kevesebb műanyagot tartalmaz a Garnier BIO hagyományos műanyag tubusához képest. A bio kenderolajat és E-vitamint tartalmazó, könnyű, gél textúrájú, többszörösen regeneráló krém nyugtatja és hidratálja a fáradt, érzékeny bőrt, valamint segít simítani a kisebb ráncok jeleit.

A többszörösen regeneráló éjszakai olaj társa fáradt, akár érzékeny bőrre is bombabiztos megoldás, bio kenderolajjal és E-vitaminnal. A Garnier BIO arcápoló olaja a fáradt, érzékeny bőrre szuper választás, ha a célunk a bőrünk nyugtatása és táplálása, valamint a kisebb ráncok láthatóságának csökkentése.

Lebomló arctisztító kendők

Az arclemosó kendők óriási felszálló ágban vannak az utóbbi években, nem véletlenül. Praktikusak, hatásosak és meglehetősen gyorsak is az akár vízálló smink lemosásában is. A másik oldalról azonban végtelenül károsak is lehetnek, hiszen a nem lebomló verziók terhelik a bolygónkat, különösen akkora mennyiségben, mint amennyit a szépségipari fogyasztók használnak belőle. A nagy nemzetközi és alapvetően nem „zöld” márkák célkitűzései között szerencsére központi kérdés már a fenntarthatóság, és bár egyszerre nem tudják minden ponton, minden termékcsaládnál bevezetni a forradalmi zöld újításokat (pl. formulák, beszerzés, csomagolás terén), de tény, hogy elindult valami…

A Niveához is beszivárogtak a bio alapanyagok (pl. bio zöld tea, bio argánolaj, stb.), de az egyik kedvenc nagy lépésünk az egészségtudatos és/vagy fenntartható lépéseik közül az aloe verát tartalmazó formulával ellátott, biológiailag lebomló arclemosó kendőjük. A bőrgyógyászatilag és szemészetileg tesztelt arctisztító lebomló szövetében ugyanakkor nagy erő és hatékonyság rejlik, semmivel sem tud kevesebbet, mint nem lebomló társai. Alaposan és kíméletesen tisztít (a vízálló sminket is), közben pedig gyengéden ápolja a bőrt.

Láttad már?