Viszlát, kusza szemöldök! Itt a szemöldök-laminálás

2020. szeptember 25.
Ha eddig minden reggel hosszú perceket töltöttél azzal, hogy formázd és fixáld a rakoncátlan szemöldököd, akkor a szemöldök-laminálást neked találták ki. Hogy pontosan mi ez és hogyan „készül” arról most szépségbloggerünk, Peonilla mesél e heti bejegyzésében.

A szemöldök-tetoválás ideje lejárt

A jelenlegi legújabb és legtartósabb szemöldökformázási eljárás a szemöldök-laminálás, ami teljes mértékben tűmentes. Az Oroszországból származó technika (ami egyébként Angliában hódít a leginkább) azért innovatív, mert tulajdonképpen egy mellékhatások nélküli keratinos kezelést kapnak a szőrszálak. Ez a szálak növekedését is serkenti, így az eredmény: dúsabb, definiáltabb és tökéletesen fésült szemöldök, ráadásul tartósan.


Hogy zajlik a kezelés?

Mielőtt belefogna a munkálatokba a szemöldökstylist, mindenképpen konzultál veled, hogy milyen forma tetszene egészen pontosan. Ezután megtisztítja a szemöldököd, és felkerül a szálakra a lamináló gél, hogy a szálak jól formázhatóvá váljanak. Ezután a fixáló zselével visszazárásra kerül a szemöldök szálak szerkezete a tartósság érdekében. Majd legutolsó lépésként hidratáló keratinolajjal ápolja a szemöldököd. Ha kétségeid lennének: a szemöldökszálak nem törnek el és nem károsodnak szemöldök-laminálás közben.

Kinek ajánlott?

Mindenkinek, aki szeretne ápolt, dús, gyönyörűen, szálanként fésült szemöldököt, ami hetekig a helyén marad. Annak is ideális, akinek ritkás, vékony szálú, és annak is, akinek túl dús, kezelhetetlen szemöldöke van.

Tudj meg többet!


Mit érdemes tudni a kezelés előtt?

48 órával a foglalt időpontod előtt ne használj retinoltartalmú vagy receptköteles aknéellenes készítményeket, hámlasztókat. Ezek ugyanis érzékenyebbé teszik a bőrödet, aminek irritáció lehet a vége. A szemöldök-laminálásra a legideálisabb, ha tiszta, sminktelen arccal érkezel.

Mennyi ideig tart az eljárás?

45-60 perc

Mennyire tartós?

Általában 4-6, de van, akinek akár 8 hétig is kitarthat.

Mire figyelj kezelés után?

Hogy a laminálás valóban tartós legyen, 48 óráig nem érheti víz és pára a szemöldököd. Ezért a szaunázást, gőzölést, uszodázást, hajmosást és az izzasztó edzést is későbbre időzítsd.

Fotó: Getty Images