Egy szépségblogger három bevált kedvence

2020. augusztus 28.
Ezen a héten szépségbloggerünk, Peonilla egy különleges válogatással jelentkezik. Három kedvencét mutatja be, amelyek közül kettő egyáltalán nem újdonság, de mindig újra beszerzi őket, a harmadik viszont egy olyan termék, amiről először mesél.


Bareminerals Complexion Rescue Színezett hidratálókrém SPF 30

Sok színezett hidratálót, BB, CC krémet próbáltam már életemben, de ez az, amihez mindig visszatérek, annyira bevált. Soha nem okozott pattanást, ami nálam a legfontosabb kritérium, legyen szó bármiről, amit az arcomra kenek. Nincs erős fedése, de ez egy színezett krémtől nem is várható el, viszont egységesít és gyönyörű, egészséges ragyogást ad a bőrnek. Nem ül meg a ráncokban, nem irritál, olyan mintha nem lenne rajtam semmi, mégis szebb az összkép. Az, hogy fizikai szűrős 30-as faktor is van benne, csak a ráadás, és ezzel télen vígan el is vagyok, de nyáron természetesen még ez alá is megy fényvédő.

Annyira sajnálom, hogy itthon nem lehet kapni… ha külföldön bárhol járok, ahol van, biztos, hogy veszek egy vagy több tubussal, hogy legyen itthon tartalék. Egyébként pedig a Feelunique-ról lehet beszerezni, ha kipróbálnátok. Az én árnyalatom a Vanilla. Természetesen az összetevői is szuperek: szkvalán-, gubóvirág őssejt-, sziksófű-, orvosi somkóró-kivonat és hialuronsav is van benne.

Lavera Átlátszó Szemöldökformázó gél

Régen az Anastasia szemöldökfixáló zseléjét használtam, mert nem találtam semmi olyat, ami természetes összetevőkkel képes lett volna csak egy kicsit is a helyén tartani a szemöldökömet. Aztán azt hiszem, egy német greenbeautyblogger áradozott a Lavera hasonló termékéről, és először ezen felbuzdulva vettem meg. Nem csalódtam, azóta csak ezt használom. (Próbálkoztam a Terra Naturi hasonló zseléjével is, ami nem volt annyira rossz, de nem ér fel ezzel.) Az INCI-je szerint van benne parfüm, de a világon semmilyen illata nincs, szóval ezt nem is értem. A többi összetevő hibátlan, ahogy a termék is, reggel felapplikálom, estig nem mozdulnak sehova a szőrszálak. Furcsa, hogy Krémmánián egy darab vélemény sincs róla. Pluszpont, hogy itthon is több helyen beszerezhető.

Láttad már?

Nuori Infinity Bio-Target Super Boost Szérum

Ezt a csoda terméket a dán Nuori márkától ajándékba kaptam. Ők kerestek meg, és nagyon megörültem neki, hiszen ritkán találkozom ennyire minőségi, 100%-ban természetes, organikus kozmetikumokkal, ilyen klassz prémiumcsomagolásban. A márka megálmodója Jasmi Bonnén 2015-ben azzal az őrült ötlettel állt elő, hogy ő bizony a legfrissebb készítményeket fogja előállítani a legminőségibb alapanyagokból, amit mindig frissen szállít ki a megrendelőinek. A piac nagy általánosságban épp az ellenkezőjére törekszik, és a minél hosszabban eltartható termékek gyártására fókuszál. Pedig egy csomó hatóanyag néhány hónap alatt rengeteget veszít a hatékonyságából.

Sajnos elfelejtettem befotózni a két kis külön üvegcsét, amikben két általam választott booster volt: az egyik a Line-Reducing and Plumping (ránctalanító, feszesítő), a másik egy Revitalizing & Radiance Enhancing (revitalizáló, ragyogásfokozó) Booster. A dolog lényege, hogy van egy Pentylene Glycolt és szkvalánt tartalmazó alapszérum, amit mindenki a bőrének és igényeinek megfelelő, teljesen személyre szabott boosterrel „pimpel fel”. Magyarul a két pici boostert az első használat előtt bele kell tölteni az alapszérumba, ami ebben a szürke üvegben található. Ez is a frissességre garancia.

Egy kicsit arról, hogy miért ezt a két boostert választottam. A ránctalanító-feszesítő azért tetszett meg, mert hialuronsavat, sebgyógyító, hidratáló, enyhén hámlasztó acetyl glucosamine-t és magas antioxidáns-tartalmú feketeszeder-kivonatot tartalmaz. A revitalizáló-ragyogásfokozó booster pedig glikolsavat, tejsavat, áfonyát és E-vitamint is. Szóval megvan minden megvan bennük, hogy tegyék a dolgukat. (Egyébként van méregtelenítő-tisztító, pigmentfolt-halványító és lifting-feszesítő booster is.)

Többnyire este szoktam használni, de ha nagyon fakónak látom a bőröm, és tudom, hogy aznap nem igazán megyek napra, akkor előfordult, hogy reggel is felkentem. Az állaga a tejesebb szérumoké felé húz, de nagyon könnyed. A hatása azonnali: olyan szuper üde, élettel teli fényt kap a bőr, hogy az csoda, nem ragad, nem érzékenyít, viszont szépen visszahidratál, és hatékonyan leviszi az apróbb gyulladásokat is (ha vannak). Nekem nagyon bevált, és ha gazdag lennék, biztos, hogy újra is venném.

A teljes, divatkedvencekkel kiegészített cikkért kattints Peonilla oldalára!

Olvastad már?