A jóllétről közérthetően: új podcastcsatorna indul

2020. október 09.
Köszi, jól vagyok! címmel egyedülálló podcastcsatorna színesíti a hazai felhozatalt. Nem kisebb céllal, minthogy az interjúbeszélgetésekkel nyílt párbeszédet indítson az egészségünket érintő témákban.

A jóllétpodcastnek is titulált csatorna adásai egészségről, betegségről, gyógyításról, megelőzésről szólnak, és elsősorban orvosok, egészségügyi szakemberek, páciensek osztják meg tapasztalataikat egy-egy beszélgetés során. Az őszinte és közvetlen hangvételű interjúkban tényeket és tévhiteket is tisztáznak az interjúalanyok – többek között sokakat érintő vírusok, krónikus betegségek, oltások vagy éppen terápiás kezelési módok kapcsán.

podcast-wellness-koszi-jol-vagyok
Mire számíthatunk?

Rögtön az első adások meglepő témákat ígérnek, például a sok részletre kiterjedő szakértői beszélgetésekben a meghívott vendégek az asztma krónikus betegséget járják körbe, a Covid–19 és a HIV-vírus közti összefüggéseket vizsgálják, és elgondolkodtató párhuzamokat is feltárnak a 21. század két legismertebb vírusáról. Nem kevésbé érdekes a folytatás sem: a decemberig tartó időszakban szó esik az új járvány kialakulásáról, a magyarországi HIV betegszervezet valódi szerepéről, de a vakcinagyártás és oltóanyag-fejlesztés kihívásait is bemutatják a körülbelül fél órás epizódokban.

Olvass tovább!

A Köszi, jól vagyok! csatorna ötletgazdáinak egyébként az a célja, hogy „minél közelebb hozzák a hallgatókhoz ezeket a sokakat foglalkoztató és érintő témákat, és minél szélesebb körben, közérthető módon tájékoztassanak úgy, hogy a tartalom még hosszú idő múltával is elérhető legyen”. Ezen felül a podcast arra is kiváló eszköz, hogy időkorlát nélkül lehessen egy-egy témát körbejárni, több szemszögből is megvizsgálni, amelyre egy televíziós vagy rádiós beszélgetőműsor nem minden esetben alkalmas.

Nem titkolt céljuk a csatornával azt elérni, hogy egy-egy téma újra vagy éppen első alkalommal a közbeszéd tárgyát képezze. Szeretnének egészségügyi tabukat ledönteni, sokáig hallgatott kérdésekről nyíltan beszélgetést kezdeményezni, vagyis itt olyan mottókra számíthatunk, mint őszinteség és transzparencia.

A Köszi, jól vagyok! adásait szeptembertől megtalálhatjátok a legismertebb podcastelosztókon, tervezetten kétheti megjelenéssel: a Spotify, a Google, és az Apple podcast felületein.

Az elkészült podcastok már most is meghallgathatók ITT! 

Láttad már?

Fotó: Pexels