100%-os afrikai vajak kiszáradt bőrre

2020. október 27.
Az afrikai 100%-os, organikus vajak csodákra képesek! Előnyük, hogy egyetlen összetevőből állnak, mégis az egész testfelületünkön használhatjuk a hajunktól az arcunkon át egészen a sarkunkig. Igazi megmentők az őszi–téli időszakban! Csupán arra kell figyelnünk, hogy tényleg organikus és tényleg 100%-ban vajat tartalmazó készítményt vegyünk le a boltok polcairól.

1. Shea vaj

A 100%-os shea vajak képesek a legdurvábban kiszáradt bőrt is kellőképpen táplálni. Könyökszárazságra, cserepes ajakra, száraz hajra vagy extrém száraz lábra is kenhetünk belőle, sőt babaápoláshoz vagy arcápoláshoz is remek organikus alternatíva lehet! Használjuk közvetlenül zuhanyzás után, enyhén nedves bőrön, mert ilyenkor sokkal jobban be lehet masszírozni a bőrbe.

2. Kakaóvaj

A shea vajjal ellentétben a kakaóvajnak elképesztően finom illata is van. Mivel 35 fok az olvadáspontja, kézben melengetéssel válik folyékonnyá. Érdemes forró vízbe áztatott spatulával kivenni a tégelyből, majd az egész testünket ápolhatjuk a gazdag afrikai összetevővel.

3. Kokumvaj

Az örökzöld kokumfából kinyert vaj ritka, de annál értékesebb, triglicerinben gazdag vajtípus: erősen bőrregeneráló, ezért akár sérült bőrön is alkalmazható. Nagy előnye még, hogy annak ellenére, hogy testes vajról van szó, beszívódás után mégsem hagy olajos érzetet.

Olvass tovább!