Délutáni házi wellness lépésről-lépésre

2020. június 03.
A wellness több puszta pihenési, lazítási módnál, egy olyan életszemlélet, egészségtudatos életmód, amely javítja fizikai és lelki egyensúlyunkat és teljesítőképességünket. A feltöltő wellnesspillanatokért így nem kell mindenáron elutaznunk, jótékony hatásait otthonunkban is élvezhetjük.

A wellness – a testünk kényeztetése mellett – a lelki feltöltődésünket is segíti, fontos célja, hogy megszabaduljunk a stressztől, és helyre állítsuk szervezetünk energiaáramlását. Az Avon szekértője, Károlyfi Edit készült nekünk néhány otthon is kivitelezhető praktikával, amelyek segítségével megújulhatunk, és élményekkel telivé varázsolhatjuk akár a borongós, esős napokat is.

A szakértő szerint az energiaáramlásunk helyreállítását segítő jótékony hatásokat többek közt egy kellemes wellnessfürdővel is elérhetjük. Egy kád forró vízben való elnyújtózás nemcsak nagyon kellemes, de számos módon pozitívan hat a testi-lelki egyensúlyunkra is. A fürdőzés nyújtotta nyugalom, kényelem és elvonulás segít megbirkózni a szorongással, a feszültséggel, a zaklatottsággal és az egyéb negatív érzésekkel. Megnyugtat és ellazítja a testet és a lelket is.

Egy teendőkkel teli nehéz nap után engedjük tele kádunkat, és merüljünk el egy nyugtató fürdőben. A víz ideális hőfoka maximum 37 °C, vagyis tulajdonképpen a test hőmérséklete, optimális ideje pedig kb. 20 perc. A fürdővízhez relaxációt segítő fürdőolajokat, kellemes illatú habfürdőket adva még teljesebb lehet a pihenés. A szakértő szerint a többfunkciós olajok különösen jó választásnak bizonyulnak, hiszen gazdagon hidratálnak és varázslatos illattal lazítják el testünket és a lelkünket.

Olvastad már?

Fürdőzésünket megfűszerezhetjük egy kis testradírozással, amely bőrünket is segíti a megújulásban. Amennyiben valami igazi különlegességre vágyunk, kedvenc testápoló olajunkat barnacukorral, tengeri sóval vagy kávézaccal összekeverve kellemes illatú, gyengéd és tápláló bőrradírt készíthetünk. Gondosan összeválogatott kiegészítőkkel még komfortosabbá tehetjük a fürdőzést – és teljesebbé az ellazulást. Egy vízálló párnán megpihenve akár olvashatunk is, de halk zenével, hangulatvilágítással, gyertyákkal és egy bögre finom, nyugtató teával még tovább fokozhatjuk az élményt.

A lélekmelengető fürdő végeztével használjunk különleges testvajat vagy bőrápoló olajat bőrünk extra ápolásáért. Itt érdemes szintén sokat várni egy-egy terméktől, választhatunk például olyat, amely nem csak mélyen hidratálja és ápolja bőrünket, de akár extra csillogást is ad.

Testünk ápolása után ne feledkezzünk meg arcbőrünk kényeztetéséről sem, hiszen látványosan meghálálja a különleges törődést. Egy gyengéd radírozást vagy hámlasztást követően vigyünk fel egy gazdag pakolást, maszkot vagy fátyolmaszkot, amelyek tökéletes kiegészítő kezelést nyújtanak, hiszen az arckrémeknél magasabb dózisban tartalmaznak hatóanyagokat. A maszkok és pakolások fokozatosan adagolják a tápláló anyagokat a bőrünknek, míg a fátyolmaszkok magas hatóanyagú esszenciával vannak átitatva, és legnagyobb előnyük, hogy nem engedik elpárologni a bőr felületéről a nedvességet és az értékes hatóanyagokat. Egy-egy ilyen kiegészítő kezelést követően látványos eredményekre számíthatunk, arcunk üdébb, élettel telibb, simább és feszesebb lesz.


A kényeztető wellnessdélutánunk utolsó lépéseként nincs más teendőnk, mint ágyba bújni, és egy igazán pihentető alvással teljesen megújítani lelkünket és feltölteni testünket pozitív energiákkal. A párnára fújható permetek például segítenek, hogy gyorsan elaludjunk, és kipihenten ébredjünk, így feltöltődve, újult erővel vághassunk bele mindennapi teendőinkbe.

Láttad már?

Fotó: Getty Images