A varázsmogyoró tényleg varázsszer?

2020. november 09.
A gyógyszeripar már régóta használja a meseszerű nevű varázsmogyorót, amely szépen lassan a szépségipart is kezdi meghódítani. A neve magasra teszi a mércét, de vajon tényleg varázsalapanyagról van szó?

Folyamatosan keressük azokat az összetevőket, amelyek sokféleképpen alkalmazhatók, természetes eredetűek és persze szuperhatásosak is. A varázsmogyoró egyre inkább jelen van a szépségtermékekben is, mi pedig kifejezetten üdvözöljük az Amerika szinte teljes területén honos növényt, hiszen számos bőrproblémára kiválóan alkalmazható!

1. Enyhíti a gyulladást

A varázsmogyoró gyulladáscsökkentő hatása jelentős, ezért például még ekcémás bőrre vagy pelenkakiütésekkor is alkalmazható. Sőt, akár égési sérülések, horzsolások vagy csípések esetén is nyugtató hatású. Nemcsak krém, de olaj formájában is kereshetjük a termékekben!

2. Tág pórusok

Nincs olyan csodaszer, ami képes összehúzni a tág pórusokat, de olyan bizony van, ami optikailag kicsinyíti őket. A varázsmogyoró tannintartalma miatt a bőr fehérjetartalmát képes „összerántani”.

3. Aknék ellen

Sok embernek gondot okoz az olajos, aknés bőr kordában tartása. A varázsmogyoró képes a bőr olajosságát kontrollálni, így közvetett módon akár az aknés bőr javításához is hozzájárulhat.

4. Szőrbenövés

A szőrbenövés kisebb vagy nagyobb mértékben szinte mindenkit érint. A makacs, befelé növő szőrszálak gyulladt, pattanásszerű, fájdalmas dudorokat képezhetnek. A varázsmogyorós krémeket, olajokat érdemes after shave-ként használni, hogy megelőzzük a fájdalmas szőrbenövéseket.

5. De nem mindenkinek jó!

Nem mindenkinek lesz varázsszer a varázsmogyoró: ha száraz, érzékeny bőrünk van, akkor ne ezt a hatóanyagot válasszuk, mert tovább fokozhatjuk vele a bőr szárazságát.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!