3 zseniális téli, „csináld magad” szépségmaszk

2020. december 14.
A mínuszokban nem csak nekünk, az arcbőrünknek is jólesik a kényeztetés. A téli időjárás viszontagságainak leginkább kitett bőrfelületünk táplálására mutatunk most három egyszerű, de szuperkellemes házi maszkot!

A karácsony jegyében – fahéjas-szerecsendiós csodamaszk

Hozzávalók:

  • egy evőkanál méz
  • másfél teáskanál fahéj
  • egy teáskanál szerecsendió

tej mez banan maszkok

Elkészítése és előnyei:

Válogatásunk talán leginkább kényeztetésre hangolt tagja nemcsak szépít, hanem felmelegített formájában még kellemesen el is lazít. Nagyon egyszerű a kivitelezése: mint a legtöbb csináld magad szépségmaszknak, csupán össze kell kevernünk egy kis tálban az összetevőket. Első lépésben a tűzhelyen vagy mikróban (mintegy 20 mp-ig) enyhén felmelegítjük a mézet, de csak annyira, hogy még kellemes legyen a bőrnek. Majd ezt követően hozzáadjuk a fahéjat és a szerecsendiót. Mielőtt felvisszük az arcbőrünkre, készítsünk elő egy kis törölközőt, és egy fejpánt is jól jön az arcba hulló tincsek ellen. Vigyük fel a tiszta arcbőre, minél vastagabb rétegben, de kihagyva a szem és a száj környékét. Akár 30 percig is hagyhatjuk hatni, majd langyos vízzel alaposan mossuk le.
Az eredménye nemcsak csodálatos, hanem kellemes fahéj illatú arcbőr is lesz. Mivel a méz antibakteriális hatású, szépen kezeli a bőr pirosságát, míg a fahéj összehúzza a pórusokat. A szerecsendió pedig a puffadt arcbőrre és a gyulladásra van remek  hatással!

 

Kattints tovább!

tej mez banan maszkok

Banános csoda

Hozzávalók:

  • egy érett banán
  • egyharmad csésze joghurt
  • egy teáskanál olívaolaj

Elkészítése és előnyei:

Első lépésként az érett banánt egy villa segítségével nyomkodjunk pépessé, lehetőleg minél krémesebb állagot elérve. Ha már pürésített állapotban van, jöhet mellé az egyharmad csésze joghurt, majd keverjük hozzá az olívaolajat is. Természetesen itt is fontos, hogy tiszta arcbőre vigyük fel, akár az ujjunkkal, akár egy tiszta ecset segítségével. A hatóidő itt lehet 15-30 perc, amelynek lejárta után langyos vízzel mossuk le az arcbőrünket.
A hármas hatású maszk bombabiztos választás, hiszen a banán káliumban gazdag, igazi manna a száraz bőrnek. B- és A-vitaminnal, aminosavakkal teli, segíti a bőr rugalmasságát. A joghurt kalcium- és tejsavtartalmával szépíti a bőrt, míg az olívaolaj a nedvesség megtartásával járul hozzá az élettel teli bőrképhez.

Mandula és tej, a szuperduó

Hozzávalók:

  • egy egység mandulapor
  • kettő egység tej

Elkészítése és előnyei:

Tökéletes választás a száraz bőrű nők számára. Készítsünk egy kis mandulapor, és kétszer ennyi tej összekeverésével sűrű állagú pasztát. A tiszta arcbőre felkenve érdemes finoman bemasszírozni, mielőtt hatni hagyjuk. A javasolt hatóidő itt 10 perc, ezt követően szintén langyos vízzel, alaposan mossuk le az arcbőrünkről. És hogy miért is csodálatos az eredmény? A tej bőrtápláló tulajdonságainak hála, amely puhává és rugalmassá varázsolja a bőrünket. A mandula pedig az E-vitamin segítségével hidratálja a bőrünket – érdemes a tél folyamán többször is bevetnünk maszk formájában.

Olvastad már?

Fotó: Getty Images