Egyszerű szépségrutin folyamatos maszkviseléshez

2020. december 09.
A maszk egy ideig még biztosan velünk marad, mit tehetünk hát az esetleges kedvezőtlen hatásainak kiküszöbölésére? Szakértő segítségével kerestük a választ.

A vírushelyzet fokozódásával és az egyre szigorodó szabályozásokkal mindannyiunk életének szerves részévé válik a maszkviselés. Az egyre sűrűbb és egyre hosszabban tartó maszkviselés nincs jó hatással orcánkra, egyre kellemetlenebb tüneteket eredményezhet. A folyamatos dörzsölés apró sérüléseket okozhat bőrfelszínünkön, amelyek amellett, hogy irritációt eredményeznek, könnyen beengedik bőrünkbe a baktériumokat, szennyeződéseket, amelyek pattanások, mitesszerek kialakulásához vezetnek. Nem is beszélve a maszkunkban kialakuló párás, meleg környezetről sem, amely könnyen kiütéseket és a pattanásaink, mitesszereink elfertőződését, begyulladását okozhatják a maszkunk által fedett területeken. Károlyfi Edit, az Avon szépségszakértőjének egyszerű napi rutinjának betartásával eredményesen vehetjük fel a harcot a maszknéval szemben.

szépségrutin maszkviseléshez

Reggeli arcápolás

A kozmetikusok és szépségszakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire fontos bőrünk számára a reggeli a hidratálás. A jelenlegi körülmények között ez fokozottan igaz, hiszen amellett, hogy beköszöntött a hideg idő, a maszk alá rejtett arcbőrünk is intenzív hidratálást igényel. A maszkviselés következtében a kiszáradt, vízhiányos bőrön könnyebben jelennek meg apró hámsérülések, amelyek kedveznek a kórokozók elszaporodásának. Megfelelő ápolással és hidratálással erősíthetjük bőrünk természetes védekezőképességét és megóvhatjuk egészségét. Károlyfi Edit szépségszakértő olyan kozmetikumokat ajánl, amelyek kimondottan nyugtató, gyulladáscsökkentő hatással bírnak, és erősítik a bőr természetes védekező képességét.

Sminkelés

Azokon a napokon, amikor biztosak lehetünk abban, hogy huzamosabb ideig fogunk maszkot viselni, érdemes ehhez igazítanunk sminkünket. Törekedjünk a maszk által fedett területek szabadon hagyására, fókuszáljunk inkább szemhéjunkra, szemöldökünkre, készítsünk szemhangsúlyos sminkeket. Amennyiben mégis ragaszkodunk arcunk alapozásához, részesítsük előnyben a könnyed BB krémeket vagy színezett hidratálókat a sűrű, erős fedésű alapozókkal szemben, hiszen azok, a maszkunk alatt kialakuló párás levegő hatására eltömíthetik pórusainkat.

Kattints tovább!

szépségrutin maszkviseléshez

Maszkválasztás

Pórusaink lélegzésének szempontjából nagyon fontos, hogy milyen anyagból készült maszkot viselünk. Mosható maszkok tekintetében részesítsük előnyben a könnyű anyagból, például pamutból, selyemből készült maszkokat, hiszen ezek könnyebben szellőznek, kisebb eséllyel párásodik be a levegő alattuk. Mindemellett elengedhetetlen, hogy minden alkalommal tiszta, fertőtlenített maszkot hordjunk, hiszen a használt maszkokra korábban rárakódott szennyeződések táptalajként szolgálhatnak a mitesszereknek és pattanásoknak. Károlyfi Edit 100%-ban légáteresztő pamutmaszkokat hord a mindennapok során, amelyeket minden használat után magas hőfokon (60-90 fok) történő mosással és vasalással fertőtlenít.

Útközben

A maszkviselés során érdemes fokozottan odafigyelnünk kezeink tisztítására és gyakori fertőtlenítésére, illetve ügyelnünk kell arra, hogy minél kevesebbszer érjünk arcunkhoz. Ha sűrűn igazgatjuk maszkunkat, illetve koszos kézzel tesszük ezt, akkor sok szennyeződést juttathatunk bőrünkre, amelyek könnyen előidézik a maszkne kialakulását. A szakértő hidratáló, antibakteriális kézspray-t ajánl amellyel útközben is egyszerűen fertőtleníthetjük kezeinket és óvhatjuk bőrünket a kiszáradástól.

Amikor hazaérkezünk

Hazaérkezés után alaposan mossuk meg és fertőtlenítsük kezeinket, majd tisztítsuk meg arcunkat is, így minimalizálva annak esélyét, hogy a szennyeződések hatására pattanások, gyulladások alakuljanak ki bőrünkön. Ehhez válasszuk például olyan arctisztító balzsamot, amely gyengéden, de mégis alaposan tisztítja meg arcunkat. Ezt követően pedig jöhet a hidratálás! A szakértő minden este intenzíven hidratáló éjszakai arcpakolást használ, amely reggelre csodásan hidratálja és regenerálja bőrét, így készítve fel a következő nap megpróbáltatásaira.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images, Avon