Ezeket a csodaszép könyveket vedd szépségmániásoknak karácsonyra!

2020. december 15.
Nem csak szépségápolási termékeket vehetünk a legnagyobb beautyrajongó barátainknak, rokonainknak karácsonyra! Mutatjuk a legfrissebb szépségbibliákat, amik szuperül fognak mutatni a fa alatt is. 

Szépségtémában rengeteget tájékozódhatunk az internetről: ott vannak a blogok, a videók, a szakértői oldalak és persze az online magazinok is. Néha azonban besokallhatunk az információdömpingtől, így érdemes beszerezni egy-egy nyomtatott szépségbibliát is, hiszen azokban szerkesztett, szakértői infókat találhatunk. Arról nem is beszélve, hogy idén, amikor mindent online csinálunk, nagyszerű felüdülés valamit a kezünkbe venni, és lapozgatni, kizárni a digitális világ minden baját. Akár csomagolhatunk a könyvek mellé egy-egy hozzá illő szépségcuccot is, így igazán komplex és figyelmes kis csomag kerekedhet ki belőle!

Caroline Hirons – Skincare (Gabo Kiadó)

Caroline könyve mindenkinek kötelező olvasmány, aki küzdött már nem diagnosztizált (vagy diagnosztizált) bőrproblémával. A könyv szerzője olvasmányosan, rengeteg termékajánlóval és őszinte képekkel illusztrálva vezet minket végig a bőrproblémák és a bőrápolás rejtelmein. A kedvencünk talán az, hogy összeállít egy fenntartható, jól variálható és bombabiztos alap bőrápolási rutint is az olvasók számára. A blogger-youtuber könyve nemzetközi bestseller lett, amit abszolút meg is érdemel!

Johana Gillbro – Bőrünk egészsége (Partvonal Könyvkiadó)

A Bőrünk egészsége könyv szerint itt az ideje, hogy újra felfedezzük a bőrt, és megismerjük a leggyakoribb bőrbetegségeket. A könyvet egy svéd szerző írta, aki összegzi, milyen bőrtípusokat különböztetünk meg, és hogy milyen új kutatások vannak a témában, ami alapján mi is updatelhetjük a bőrápolási rutinunkat. „A legtöbb kérdésre nehéz egyértelmű választ adni. De ahhoz, hogy sikerüljön valami, mindig három feltételnek kell teljesülni: szükséges elkötelezett hozzáállás, tudás és átfogó megközelítés. Ez lebegett a szemem előtt, amikor megírtam ezt a könyvet” – mondja a szerző.

Természetes szépségápolás (HVG Könyvek)

Egyre nagyobb a felhajtás a természetes szépségápolás körül. Nem véletlenül, hiszen a kozmetikai termékek olyan összetevőket tartalmazhatnak, amelyek allergiás reakciót válthatnak ki, sőt akár a hormonháztartásunk működésébe is beleavatkozhatnak. A könyv több mint száz recepttel segít minket a természetes szépségápolás felé vezető úton. Élelmiszer-ajánló, masszázstechnikák és rutintippek – csupa olyan dolog, amire szükségünk lehet egy öko beautyrutinhoz!

Amy Galper–Christina Daigeault: Plant-Powered Beauty (Benbella Books)

Mindig azt mondják, hogy az étrendünknek növényi alapanyagokban gazdagnak kell lennie – de nem csak az étrendünknek, a bőrápolási rutinunknak is! Ez a könyv több mint 50 recepttel, összetevő-magyarázattal és számos, a bőr működéséről szóló infóval bővíti a látókörünket. Olyan csodálatos receptek találhatóak a kötetben, mint a mandulatejes arclemosó, a csokoládés-mentás ajakbalzsam vagy az uborkás-rozmaringos testradír.

Johanna Gillbro: The Scandinavian Skincare Bible (Scrible Publications)

A skandináv életérzés szépen lassan beszivárgott az életünkbe a hygge és lagom fogalmával. De a skandináv bőrápolás egy-egy fortélyát is érdemes elsajátítanunk! A skandinávoknak az egészséges arcbőr a cél, ezért pedig számos praktikát bevetnek. A legfőbb elvük: minél többet tudsz a szépségápolásról, annál kevesebbet kell költened rá, hiszen ha egyszer rátalálsz a tökéletes termékekre, akkor nem érdemes elengedni őket soha.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

[central_article_recommendation url=”https://marieclaire.hu/szepseg/2020/12/08/tavfutes-lakas-extra-torodes-borszarazsag-arcbor/” image=”0″ lead=”0″]