Ez a pofonegyszerű, kétperces trükk megmutatja, milyen hajkondicionálót kellene használnod

2020. december 30.
A hajkondicionáló fontos dolog, ezt halljuk a fodrászunktól és a médiából is, azonban nem annyira tudjuk mindig pontosan, hogy milyen hatóanyagokkal rendelkező terméket ajánlatos otthon a saját hajunkra kenni.

Ampullásat, fújósat, kimosósat, bennehagyósat vagy éppen csak a hajvégekre valót kellene használnunk? Nagy a zavar a fejekben, de úgy tűnik, van egy nagyon egyszerű hajpróba, amivel kicsit közelebb juthatunk a megoldáshoz!

Ha rendszeresen használunk kondicionálót, de a hajunk még mindig száraz, sprőd, töredezik vagy szöszös, akkor valószínűleg nem a hajtípusunknak megfelelő terméket kenünk a hajunkra. Íme a kétperces teszt, amivel kicsit eligazodhatunk a termékek között:

Vegyünk egy hajszálat, és tegyük bele egy pohár vízbe.

Ha úszik a víz tetején… 

…akkor a haj kevésbé porózus. Ha lassan lemegy a hajszál a víz aljára, akkor megfelelő a porozitása. Bármelyikről is legyen szó, valami könnyű, szilikonmentes kondicionálóra lesz szükségünk, ami nem alkot bevonatot a hajon. Jó lehet például az avokádóvajas vagy a kakaóvajas kondicionáló a számunkra.

Ha elsüllyed… 

…akkor magas a porozitása a hajnak, azaz sok olyan kis nyitott felszínű sérülés van a haj felszínén, ami betöltésre vár. Ezen esetben testesebb, hidratálóbb termékre van szükség, ami igazi nagyágyúként védi a haj szerkezetét. Szuperösszetevő a porózus hajnak például az cukoralkohol, az erythritol vagy a kendermagolaj is. Utóbbit (más tápláló olajok mellett) tisztán, hidegen sajtolt olaj formájában is alkalmazhatjuk pakolásként!

Olvass tovább! 

Fotó: Getty Images
Forrás: Harper’s Bazaar