Karácsonyi frizura 5-10 perc alatt? Simán!

2020. december 21.
A legtöbben most otthon, nagyon szűk körben karácsonyozunk, de azért egy szép ruha, némi smink és egy jó frizura most is emelni tudja az ünnep hangulatát. Sőt, mi kifejezetten javasoljuk, hogy bújjunk ki a mackónkból karácsonyra, és egy kicsit törjük meg az év monotonitását ünnepi külsővel!

Na persze nem fodrászokat megszégyenítő kontyokról, vad hajtupírozásról vagy csillámporról lesz szó,  csak valami nagyon gyors, de látványos hajtrükkről, amivel pillanatok alatt ünnephez méltó frizurát varázsolhatunk.

1. Scrunchies karácsonyiasítva

Senkinek nem kell bemutatni a vastag, retró hajgumikat, amelyek szuperlátványosak, ráadásul kevésbé törik a hajat, mint a klasszikus hajgumik. De hogyan lesz ebből ünnepi viselet? Válasszunk olyan scrunchie-t, ami kockás mintás, bársonyanyagú vagy bármilyen fényes, texturált, karácsonyi hangulatú anyagból készült! Fogjuk laza lófarokba a hajunkat, kössük össze egy retró hajgumival, majd a lófarok végét hullámosítsuk be lazán, és fésüljük össze a hullámokat! Vagy fonjuk be parkettafonással hajtőig a hajat, ott gumizzuk össze, húzgáljunk ki apró tincseket elől, a hajkontúrnál, és csak azután hullámosítsuk a végeket.

2. Kendős fonás

A nagyon hosszú hajú lányok egyik legnagyobb gondja, hogy hogyan varázsoljanak profi kezek segítsége nélkül ünnepi frizurát. Szerintünk az egyik legegyszerűbb és legtrendibb dolog, amit kipróbálhatnak a hosszú hajúak, az a fonatba font kendő. Nézzünk körül a nagyi nyaksálai vagy a maradékanyagaink között is, hátha megbújik egy-egy kincset érő anyagdarab!

3. Egyszerű hajpánt

Imádjuk, hogy az utóbbi időben már nem csak a kislányok kedvenc kiegészítője a hajpánt! Idén kifejezetten trendi a gyöngyökkel, flitterekkel díszített, selyemfényű vagy bársonyos anyaggal borított hajpánt, amely karácsonykor is arat. Párosíthatjuk egy szép, világos színű pulóverrel, és akár kényelmes, bőszárú nadrággal is, ha otthon karácsonyozunk, akkor is ünnepibbnek fog hatni a szettünk.

4. Gyöngyös hajcsatok

Akár egy régi hajcsatból és némi maradék gyöngyből is készíthetünk egy ragasztópisztoly segítségével karácsonyi hajdíszt! Válasszuk el a hajunkat ott, ahol szoktuk, válasszunk le a haj fül mögötti részéből egy-egy tincset, kezdjük el besodorni őket, húzgáljuk szét egy kicsit, és és rögzítsük gyöngyös csattal a besodort tincseket! Húzgáljunk ki itt is néhány szálat elől, és kész is az ünnepi frizuránk.

Olvass tovább!

Fotó: Pinterest