Így tünteti el pillanatok alatt a szem alatti táskákat a sminkmester

2021. január 20.
A sminkmester évek óta alkalmazza az egyszerű technikát kialvatlan, karikás vagy duzzadt szemű klienseinél.

A túl sok alkoholtól és a központi fűtéstől kezdve a kiadós síráson keresztül a rossz alváson át egészen a masszívabb szemránckrémig számtalan oka lehet annak, ha duzzadt vagy táskás a szemünk – arra pedig álmunkban sem gondoltunk volna, hogy a probléma megoldása a konyhafiókban pihen.

Caroline Barnes sminkmester Instagram-oldalán mutatta be, hogy klienseinél hogyan tünteti el a táskás szemeket. A kanáltechnika, amit alkalmaz, tulajdonképpen a hidegterápia egy otthoni DIY-változata, amihez nem kell más, mint kettő darab behűtött evőkanál, a hideg hatására ugyanis a bőr feszesebb, fényesebb lesz, és a duzzanat is lemegy.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Caroline Barnes (@carolinebarnesmakeup) által megosztott bejegyzés

A sminkmester tanácsára előbb vigyünk fel egy hidratálómaszkot, majd a hűtött kanalakat óvatosan helyezzük a szemüregbe, nagyon finoman nyomjuk befelé a szemeket, majd kezdjünk el a kanalakkal körözni. A mozdulatot ismételjük meg tízszer, majd a kanalat simítsuk végig az arccsontokon is, hogy felpezsdítsük az arc vérkeringését. Valójában a hidegkanál-technikának nincs precíz leírása, oda kell helyezni az evőeszközt, ahol a hideg jólesik.

karikas-szem

Forrás: Getthegloss.com
Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!