Öt szépségápolási újdonság Koreából 2021-re

2021. január 25.
Sárgarépa, ázsiai gázló, lótusz: idén a növényi alapú összetevők és a gyulladáscsökkentés kerül a szépségápolás fókuszába Koreában.

Az elmúlt években rengeteg innovatív szépségpraktika jutott el hozzánk Dél-Koreából, kezdve a csiganyáltól és a szamártejtől a méhmérgen keresztül egészen az árpateáig. Az úgynevezett K-beauty mára globális gigatrenddé nőtte ki magát – olyannyira, hogy szakértők 2026-ra 16,91 millió eurós piaci értéket jósolnak a szektornak –, ami ráadául minden évben újabb termékekkel hódít. Mutatjuk, 2021-ben milyen izgalmas összetevőkkel és megoldásokkal lát el bennünket Korea.

koreai szépségápolás

Hanbang összetevők

A hanbang tradicionális növényi összetevőket jelent, amit nemcsak a koreai gyógyszeripar ismer és alkalmaz, de a mindennapi étkezés alapját is ez adja. A ginzenggyökér, a tarkalevél, a lótusz és a rehmannia összetevői gyulladáscsökkentő és regeneráló erejükkel támogatják az egészséget és lassítják az öregedést.

Sárgarépamag-olaj

A sárgarépamag-olajat bár közel tíz éve használják a K-szépségápolásban, méltatlanul keveset reklámozott elixírnek számít. A benne rejlő rengeteg A-vitamin és antioxidáns egészséges ragyogást kölcsönöz a bőrnek.

Ázsiai gázló

A centella asiatica, avagy az ázsiai gázló Ázsiában termeszett gyógynövény, ami gyulladáscsökkentő erejének köszönheti népszerűségét. A belőle kinyert összetevő tisztító, gyulladáscsökkentő, nyugtató és hidratáló hatással bír, élénkíti a vérkeringést és elősegítik a bőr kollagéntermelését.

Clean beauty

Mivel egyre nagyobb a kereslet a kémiai adalékanyagoktól, mesterséges összetevőktől és illatanyagoktól mentes termékekre, a K-beauty szektor is beállt a sorba, és megannyi vegán, tiszta termékkel állt elő.

Holisztikus szépségápolás

Régóta tudjuk, a bőr és az emésztőcsatorna egészsége szorosan összefügg, mégis csak nemrég lettek igazán felkapottak azok az élelmiszerek, vitaminok és táplálékkiegészítők, amik hatása a bőrön is visszaköszön. Így lettek keresettek a probiotikumok és az olyan erjesztett termékek, amik elősegítik az emésztést, a bélflóra egészségét.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!