Szemöldök-beültetéssel a tökéletes vastagságú szemöldökért

2021. február 09.
Egyre többen vállalják, hogy hiányos vagy túlszedett szemöldöküket transzplantáció útján szerezzék vissza.

A ‘90-es évek vékonyra szedett szemöldöktrendjét mind a mai napig sokan bánják, a szemnek keretet adó szőrzet ugyanis legtöbbször hiányosan vagy egyáltalán nem nőtt vissza. Ez a jelenség hatványozott tragédia ma, amikor a dús és vastag szemöldök a divat. Számukra lehet mentőöv a szemöldök-transzplantáció, ami egyáltalán nem olyan vad ötlet, mint ahogy hangzik. Az élményről legutóbb Erin Parsons sminkmester számolt be, aki két évvel ezelőtt vállalta be a transzplantációt.

szemöldök transzplantáció

Bejegyzéséből kiderül, a technika ugyanazon az elven működik, mint a hajbeültetés: a fej hátsó részéből mikrokörkéssel finom hajszálakat távolítanak el, majd a szemöldök hiányos területeire ültetik be azokat. A sminkes mindkét oldalon 400-400 új hajszálat kapott, új szemöldökének formáját pedig – sminkes lévén – maga rajzolta fel. Az új formát szándékosan vastagabbra tervezte, úgy gondolta, ha túlságosan extrém lesz a végeredmény, csipesszel kiszedi a felesleget.

A beavatkozás fájdalommentes, a szemöldök tetoválása jóval kellemetlenebb. Az átültetés hatására a terület enyhén megduzzad, apró varrok keletkeznek a vágás helyén, ezek azonban egy hét alatt el is tűnnek. Sem az eltávolított hajszálak, sem a beültetés helyén nem marad látható heg. Ebben a fázisban még nem szabad tökéletes végeredményre számítani, a beültetett hajszálak ugyanis pár hét alatt kihullhatnak, de aggodalomra semmi ok, a szőrszálak újra növekedésnek indulnak. A tökéletes végeredményre körülbelül egy évet kell várni.

Erin Parsons a beültetés óta soha egyetlen szálat nem távolított el, de néha levágja a szőrszálak végét, hiszen hajszálak lévén hosszúra nőnek, a szálirányt pedig speciális szemöldökzselével lövi be – illetve kipróbálta már azt is, hogy milyen, ha szőkére festeti azokat.

Erin szemöldöke jelenleg így néz ki, az átváltozást pedig az Allure cikkében tudod megnézi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Erin Parsons (@erinparsonsmakeup) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Erin Parsons (@erinparsonsmakeup) által megosztott bejegyzés

Forrás: Allure Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!