Bevált tippek a dús, tökéletesen ívelt szemöldökért

2020. november 13.
Íme a 3 leggyakoribb szemöldökprobléma, amelyekhez szépségbloggerünk, Peonilla most megmutatja a megoldásokat, hogy végre neked is szép dús és tökéletesen ívelt szemöldököd legyen.

Gondoltad volna, hogy jobban felismerhetőek vagyunk a szemöldökünkről, mint a szemünkről? Pedig egy nemrégiben végzett kutatás ezt igazolta. Amellett, hogy a szemöldök az identitásunk része, képes fiatalabbá és vidámabbá varázsolni bármilyen arcot. Tehát nem érdemes elhanyagolni, főleg, hogy ma már rengetegféle szemöldökszínező és -formázó termék kapható: ceruza, filc, wax. Ember legyen a talpán, aki tudja követni, melyik mire való. Sorra vettem néhány gyakori szemöldökgondot, és máris segítek, hogy megoldást találj rá.


Probléma: #túlszedett

Véletlenül túlszedted a szemöldököd? Ne aggódj, nem kell zacskót húznod a fejedre.

Megoldás: Minden este, lefekvés előtt márts egy fülpiszkálót ricinusolajba, és kend át vele a szemöldököd. Ez a patikában is kapható olaj serkenti a szőrnövekedést, így hamarabb visszanőnek a kitépkedett szálak. Amennyiben azonnali megoldást keresel, egy tiszta, már nem használt szempillaspirál keféjével fésüld át a szemöldöködet. Majd a hiányzó szálak elkendőzéséhez vess be egy ún. szemöldökfeltöltő spirált. Ennek előnye egy szemöldökceruzához képest, hogy egy mozdulattal képes kitölteni a réseket, dúsabbnak láttatja a szemöldököd, miközben nagyon természetes hatást kelt. Arra vigyázz, hogy mindig belülről (az orrnyeregtől) kifelé haladj, és ne nyomd rá túlságosan a kefét.

Olvass tovább!

dús, tökéletesen ívelt szemöldök
Probléma: #keszekusza

Akármit csinálsz, mindig össze-vissza állnak a szemöldököd szálai.

Megoldás: Miután szemöldökceruzával vagy porral ívet adtál a szemöldöködnek, menj át rajta egy szemöldökformázó waxszal vagy géllel, amely segít egész napra fixálni a szálakat. Ne vigyél fel belőle túl sokat, utána pedig egy tiszta, nem használt szempillaspirállal ismét tökéletesíts a szálak irányán.

A 3. tippért kattints Peonilla oldalára!

A cikk a Wellness magazin 2017/02. számában is megjelent.

Fotó: Pexels