3 szépségtrend, amit semmiképpen se próbálj ki

2021. február 10.
Az őrült, veszélyes, vagy éppen életveszélyes szépségtrendek ugyan nem csak a modern kor jellemzői, de az biztos, hogy ebben az évszázadban sem szenvedünk hiányt újabb elvetemült beautypróbálkozásokban. Következzen néhány, amit semmiképpen sem érdemes kipróbálnunk.

Nem is olyan régen arról számoltunk be nektek, hogy a TikTokon egyre inkább terjednek a veszélyes szépségtrendek, például a fogfehérítés vagy éppen a szeplők eltávolítása terén. Nehéz felfogni, hogy  miért próbálkoznak sokan – az egészségüket kockára téve– olyan házi módszerekkel, amelyekkel akár tartósan is kárt tehetnek magukban. Ezt a gondolatot elengedve viszont most azt néztük meg, hogy az eggyel kevésbé súlyos kategóriában milyen furcsa vagy éppen őrült példákat láthatunk a szépségvilágban.

Inkább a szemhéjtetoválás!

Taylor Swift nyomán sokaknak ráállt a közelmúltban a kezük a filctollakra szemhéjfestés kapcsán. Az énekesnő egy interjúban vallotta be, hogy a szemsminkjének igazításához maga is használt egyszer. Az eredmény? Sajnos rajongók sokasága vetette be a klinikailag tesztelt szemhéjceruzák és szemhéjtusok helyett és mellett a filceket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Raina Farzin Siddique (@rainafatzin) által megosztott bejegyzés

A sütőpor nem az arcra való

A baking powder kifejezés a szépségkütyükön arra a technikára utal, amely a sminkterméknek a tartóságát és a hibátlan bőrhatás adja. Ettől függetlenül, sokan félreértve mindezt, a közösségi médiában olyan sminkoktató anyagokat tesznek közzé, amelyekben a fixáló porok helyett sütőport vetnek be. No comment.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

2.2.8 Beauty Store (@228beautystore) által megosztott bejegyzés

Hónaljszőr igen, orrszőr nem

Az utóbbi években egyre többen szavaznak a természetességre, és a hónaljszőr „megtartására”, akár annak büszkén vállalására. A többnyire feminista indíttatásból megvalósuló szőrnövesztés ma már számos kreatív formában is megvalósulhat, akár színezett vagy csillámmal dekorált szőrszálakkal. Az orrszőrsminkek mögött azonban nincs különösebb mondanivaló, üzenet, ahogyan önmagunk felvállalása sem cél, inkább a kreativitás teljes elszabadulása és a dekadens irányzatok megvalósulása ez a közösségi médiában. Remek riasztó példákat láthatunk rájuk a nosehairextensions hashtag alatt az Instagramon. Az elkészítéséhez szerintünk kötélidegzet, minimális kézügyesség, na meg persze két kisebb-nagyobb műszempilladarab kell.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mary R Alvarado (@maryhadalittleglam2) által megosztott bejegyzés

Forrás: NewsBytes

Láttad már?