Nagyot szólnak idén ősszel a cicaszemek

2020. július 21.
Némi csendes pihenő után újra itt vannak – a lassan az időtlen kategóriában bérelt hellyel induló – cicaszemes sminkek. Főleg letisztult, klasszikus és személyre szabott formában mutatkoznak be újra a szeptemberi trendek között, de akad azért egy-két extrémebb induló is.

Marc Jacobs

Úgy néz ki, a cat-eye, azaz a cicaszem tényleg sosem megy ki a divatból, legfeljebb egy, maximum két szezon erejéig a kispadon üldögél. Így van ez most is, az őszi–téli szezon legerősebb trendjei között ugyanis újra üdvözölhetjük a már nagy klasszikusnak számító, íves szemkihúzást.

Miu Miu

Szeptembertől viszonylag visszafogott formában tér vissza ez a trend, különösebb szigorú előírások nélkül. Nincsenek neonos, vibráló színek, batikolt hatású szemsatírral feldobott fekete vonalak, igaz, idén már újra megjelennek a fantáziadús, kacifántos megoldások az ívek terén (pl. Miu Miu). Egy-két extrémebb megoldás mellett a letisztult vonalak, színek dominálnak ezen a téren, mégpedig a szempillatövekbe húzott vonal esetében fekete dekortermékekkel kivitelezve.

Láttad már?

Valentino

A 2020/21-es őszi–téli szezonban számos divattervező hozta vissza a modellek sminkjeiben ezt a mindig megújuló lookot, a figyelemfelkeltés helyett inkább a személyes adottságokra fektetve a hangsúlyt (leszámítva a Valentinót, aki modern festménynek is elmenő cicaszemsminkekben állította kifutóra modelljeit). Vagyis bármilyen fekete szemhéjceruzához, folyékony, géles szemhéjtushoz nyúlánk is, fontos, hogy a formát, az ív meredekségét, a vonal vastagságát, hosszát leginkább a mi arcunk, szemünk adottságai diktálják. Érdemes kísérletezni, sőt akár a szemünk külső szélén, az alsó vízvonal alatti fekete vonallal is összekötni a cicásított részt, ha valamilyen alkalmibb megoldást keresünk (Moschino).

Moschino

Persze az önkifejezés itt is teret kap, ahogyan az alkalom is meghatározza, hogy mivel egészítjük ki a cicaszemet a sminkünkben. Voltak tervezők, akik az elegáns, kontrasztos makeup jegyében a letisztult fekete szemkihúzáshoz és a makulátlan alaphoz csak egy erős, mély piros rúzst párosítottak, de persze játszhatunk némi színnel is a szemhéjakon, leginkább a földszínű, őszies szemhéjpúderek után nyúlva (Marc Jacobs, Richard Quinn).

Fotó: Imaxtree.com

Olvass tovább!