Slugging: az új koreai szépségtrend

2021. február 15.
A K-beauty egy újabb szépségápolási trükkel támad: ismerjétek meg a slugging műfaját, ami állítólag egy éjszaka leforgása alatt teszi ragyogóvá a bőrt.

Amikor bemutattuk a koreai szépségipar 2021-es újdonságait, úgy hittük, erre az évre jók vagyunk, nem lesz több K-trükk, de ennél nagyobbat nem is tévedhettünk volna. A TikToknak hála ugyanis született egy újabb gigatrend, ami csodákat ígér: ez a slugging.

A slugging lényege, hogy a nap végén a szépségápolási rutinba beépítünk egy utolsó lépést, amikor is vazelint vagy vazelinzselét hordunk fel a bőrre, hogy az extraréteggel megduplázzuk a bőr védelmi rendszerét, és megakadályozzuk a nedvességvesztést. A furcsa módszer akkor kezdett el elterjedni, amikor egy koreai színésznő elárulta, hogy már évek óta vazelinnel az arcán bújik este ágyba.

koreai szépségápolás slugging

Bár a trend a TikToknak köszönhetően egyre több követőre lel, a bőrgyógyászok figyelmeztetnek: ne vigyük túlzásba a vazelinozást, a sűrű, zsíros alapanyag ugyanis eltömítheti a pórusokat, ezért különösen az aknéra hajlamos bőrűek legyenek nagyon óvatosak. A vazelin okkulziót okoz, ami annyit tesz, hogy egy gátat képez, a vastag vazelinréteg alá pedig a baktériumokat is bezárhatjuk, ami pattanáshoz és ekcémához is vezethet, nyilatkozta dr. Ewoma Ukelegh, egy brit bőrgyógyászati klinika alapítója, és hozzátette, bőrtípustól függ, hogy a slugging hatásos lesz-e – száraz bőr esetén például jó eséllyel működik. A szakember ennek ellenére azt tanácsolja, hogy a technikát vazelin helyett olyan tápláló – például keramid- és niacinamidtartalmú – krémekkel végezzük, amik biztosan nem ártanak a bőrnek. „A hialuronsav a létező legjobb hidratálómolekula, ami a bőrünkben is megtalálható, a bőrbe juttatva pedig segíti a nedvesség megkötését és megtartását” – tette hozzá a bőrgyógyász, aki szerint a tápláló szérumokat és hatóanyagokat értékes hidratálókrémekkel és arcolajokkal is „be tudjuk zárni”, és azok biztosan nem ragadnak oda a párnához sem.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!