Természetes sminkek és extrém hajak az idei Covid-biztos Golden Globe-díjátadón

2021. március 01.
Tényleg lehet abban valami, hogy az utóbbi évben nagyot megy a minimalizmus a sminkek terén. Jó példa volt erre a tegnapi Golden Globe-díjátadó is, ahol gyönyörű, klasszikus sminkeket láthattunk, a kedélyeket – ha csak lightosan is – inkább a frizurákkal borzolták a celebek.

A Zoomon New Yorkból és Los Angelesből bejelentkező hírességek a virtuális gála ellenére és az összhatást nézve kitettek magukért, igaz, sminkek terén komolyan behúzták a kéziféket a korábbi évek díjátadóihoz viszonyítva.

Jellemző tendencia volt idén a letisztult, makulátlan alapra való építkezés, de mindenféle extrémitás nélkül. Finom árnyalatok, púderes összhatás, maximum egy erősebb árnyalatú rúzs – a legtöbb híresség drámai ruhák kontra szofisztikált smink kombinációra szavazott. De lássuk, kiknek a sminkje és a haja jött be leginkább a vad kontúr- és színorgiamentes idei gáláról.

margot-robbie-golden-globe

Margot Robbie

Lassan már hagyomány lesz, hogy dobogós helyen van nálunk az ausztrál színésznő, hiszen úgy tűnik, ő, vagy legalábbis a szépségkommandója ritkán tud mellényúlni. Egészen biztos, hogy órákig dolgozott rajta a „beauty crew”, de a végeredmény mégis könnyed, természetes. Laza hullámok, fényes tincsek, hihetetlenül természetes a hatást nyújtó melírral, hozzá pedig egy klasszikus, szájhangsúlyos smink csatlakozott be. A rúzs árnyalatáért külön piros pont jár Margot-nak, meseszép ez az eperszín.

Amanda Seyfried

Az amerikai színésznő az old Hollywood glamour jegyében egy nagyon enyhe, füstös szemsminkkel „érkezett”, mindemellett pedig visszafogott nude ajkakkal. Egyszerűen álomszép a kivitelezés a sápadt pink és korall skálán mozogva, és szinte valószerűtlenül egységes a frizurája is, szinte egybe olvadnak a hajszálai – igazi mestermunka. Olyan, mint egy hibátlan parfümreklám kampányfotója, de ezzel együtt és ezen a ponton azért már egy kicsit hiányoljuk az extrémebb, több izgalmat rejtő, előző évi sminkválasztásokat.

Olvass többet az idei gála nyerteseiről!

laura-dern-golden-globe
Laura Dern

Egészen izgalmas módon ugrotta meg – a kicsit ilyen, kicsit olyan kategóriában a tegnapi díjátadót a színésznő. A smart look vágányon indult,fekete kosztümben, és állásinterjúra is tökéletes, lépcsőzetesen vágott, szépen beszárított hajjal. A decens összhatást szerencsére egy alapos, zakó alatti villantással borzolta fel (bár a képen nem látszik, egy fényes, gyönyörű melltartót visel a nadrágja fölött), míg frizura téren ügyelt arra, hogy fejtetőn, ha enyhén is, de szó szerint szélfútta legyen az összhatás. Ami a sminket illeti, ő is a visszafogott makeupra szavazott, vörös rúzzsal kísérve.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

randy stodghill (@hairjunkierandy) által megosztott bejegyzés

Angela Bassett

Összességében az ő sminkje is jóval visszafogottabb, mint a ruhaválasztása, de azért a többi pályatársánál jobban „megnyomta a sminkecsetet”. A lila ruha színéhez igazodó, közepesen erős smokey eye egészen visszafogott, lilás nude ajkak, Elza hercegnőt megszégyenítően hosszú, féloldalas fonott varkocsból állt össze a 2021-es Golden Globe-gála look.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Andra Day (@andradaymusic) által megosztott bejegyzés

Andra Day

Alapozás téren szerintünk a legszebb kivitelezés díját idén ő nyeri, hihetetlenül finoman elkészített sminkkel. Az erős, dús hatást keltő szilvaszín ajkak nagyon szép kontrasztot teremtenek a halvány, selyemfényű szemhéjpúderrel és az amellett göndörödő, hosszú szempillákkal. Azért így mellékesen a legjobb frizura díját is odaítélnénk, izgalmas, pikáns választás a fejre szorosan lefésült, majd dús, extrém göndör hajbokorba rendezett copf.

Olvass tovább!