A fekete tavaszi forradalma a szemsminkekben

2021. március 25.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője egy, a tavasz sminktrendjeit elemző minisorozattal jelentkezik. Most a „Fekete forradalma” trendet mutatja be nektek.

A divatsminkek világából most nézzük azt az idei irányzatot, ami a szemekre helyezi a fókuszt. Az biztos, hogy egy darabig még kell maszkot viselnünk házon kívül, viszont a jó hír az, hogy a fekete forradalma névre hallgató trend választói így is nagyot villanthatnak.

fekete-makeup-trendFotó: Jámbor Zsófia, modell: Kiss Alexandra, smink: Stefán Ági – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra

A minimál stílus kedvelői most igazán kiélhetik magukat, hiszen ez a trend pőrén, minden egyéb színpárosítás nélkül használja a legsötétebb színt. Abban viszont nincsenek szabályok, hogy a fekete hogyan jelenjen meg a szemeinken, ennek csak az ízlésünk szabhat határt.

Mennek a füstös megoldások, akár cicásan nyújtva, akár a szemformát lekövetve. Ugyanígy divatosak a tusvonal klasszikusabb megfogalmazásai, illetve nagyon vagány összképet eredményeznek a geometrikus vonalvezetésű dizájnok is.
Mielőtt nekifogsz, érdemes tudni, nem lesz könnyű. Aki a fekete színnel jól boldogul, abból jó eséllyel lehet profi. Őket szeretettel várjuk PRO tanfolyamaink szintfelmérőire. Íme néhány tipp, hogyan állj neki a festéshez:

– Ellentétben a megszokott sorrenddel, most ne az alapozással indíts. A szemeiden alakítsd ki először a sminket, így gond nélkül javíthatod, illetve tisztíthatod le az arcodról a lepergő pigmenteket. Arról nem beszélve, hogy az utólag felvitt alapozó sokkal frissebb és tökéletesebb marad az applikáció végére.

– A bőrtípusodnak megfelelő textúrájú és színű alapozóra most se pirosítót, sem pedig árnyékolót ne használj, csak egy kis enyhe, krémes fényű highlighter dukál ehhez a stílushoz.

– Mindegy milyen terméket választasz, mielőtt felviszed a fekete színt a szemeidre, használj egy vízálló korrektort vagy primert. Ezzel elkerülheted a kellemetlen elmaszatolódást.

-–A fekete szín nagyon kidobja az esetleges aszimmetriát, ezért érdemes egy halvány színnel a smink fontos kontúrpontjait előre kijelölni, esetleg berajzolni. Ezt az eljárást rajzban vázlatvonalnak hívják, és sminkben is remekül működik. Például nagy segítséget nyújt abban, hogy a tusvonalunk ívének formája és hosszúságának kialakítása pontos legyen.

– A szempilláidat nem kell agyonfesd, kifejezetten modern hatást eredményez, ha a rajzolt rész viszi a prímet.

– A szájkifestésnél nagyon trendi a színtelen szájfény, illetve az ajakszíneddel azonos színválasztás. Itt minden textúra játszik. Maszkhoz a csókálló rúzsok a legkompatibilisebbek.

Gyerünk, csajok, itt a tavasz, itt van a megújulás reménye! Indítsuk be a folyamatot „kívülről”!

fekete-makeup-trend Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Schmidt Bettina – Avantage Models, smink: Bíró Regina, haj: Lencsés Dóra

fekete-makeup-trendFotó: Jámbor Zsófia, modell: Koma Tímea Zsófia, smink: Papp Charlotte, haj: Lencsés Dóra

fekete-makeup-trend

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Klemm Laura, smink: Krutek Jázmin – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra

fekete-makeup-trendFotó: Jámbor Zsófia, modell: Szarka Kamilla, smink: Bíró Zsófia, haj: Lencsés Dóra

Láttad már?