Tökéletes smink leívelő szemhéjhoz és kerek szemekhez

2020. november 26.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője minden szemformát górcső alá vett, és célirányos sminkes útmutatót mellékelt hozzá. Ezúttal a leívelő szemhéjak és a kerek szemek vannak soron!

Ahogy hétről hétre haladok veletek a szemkarakternek megfelelő sminkek leírásával, ma pont az jutott eszembe, hogy mennyivel kevesebb plasztikai beavatkozásra lenne szükség, ha mindenki a saját arcának specialistája lenne. Legalábbis a bőrápolási és sminkelési rutinjával kapcsolatban. Természetesen a szakszerű sminkünk elsajátítása időt vesz igénybe, de egy kis gyakorlással ez is pont olyan alapos és gyors rutinná tud majd válni, mint a fogmosás.

páll adrienn szemforma smink Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Angela Rose Canadey, smink: Lencsés Dóra – NSM Senior Team

A személyre szabott termékhasználat és sminktechnikák masszív éveket tudnak levarázsolni az arcunkról, illetve olyan vizuális korrekciót tudnak eredményezni, amivel ti is élhettek, nem csak a celebek. Nézzük, ma ki ismeri fel a saját szemtípusát!

A leívelő szemhéjat úgy ismerhetjük fel, hogy a szemünk külső sarka lejjebb helyezkedik el a szemtengelyünknél, ezért a tekintetünk szomorkásnak tűnik. A jó sminkelési irány itt természetesen az, hogy a szemek ívét optikailag megemeljük.

– A legfontosabb szabály ennél a karakterjegynél, hogy csak a felső szemhéjon sminkeljünk, alul ne húzzuk ki a szemünket.

– A szemhéj külső felétől macskásan vigyük fel a matt szemhéjfestéket. Válasszunk a bőrünknél legalább két tónussal sötétebb árnyalatot, amelyet nappalra ne satírozzunk magasabbra, mint ahogy a szempilláink nyitott állapotban végződnek.

– A pilláinkat érdemes szempillagöndörítővel még kunkoribbá varázsolni.

– A legnagyobb lifting hatást a Marilyn-féle tusvonalas kiemeléssel véglegesíthetjük.

– Az alsó szempillasort hagyjuk korrektorral kitisztázottan, csak a szempillákat fessük át.

Fotó: Jámbor Zsófia

Így sminkeld a mélyen ülő szemeket!

A kerek szemek – azaz az „őzike” szempár már önmagába is nagyon látványos, ezért kifestése „a kevesebb több” alapon működik a legjobban. A mandulaformához képest duzzadtabb forma ez, ezért sok látszik a szemfehérjéből. A cél itt az, hogy szűkebb metszést varázsoljunk.

Fotó: Jámbor Zsófia

– A szemhéj egész területén fontos matt textúrájú, a bőrtónusnál két árnyalattal sötétebb, lehetőleg neutrális színeket (barnát, szürkét, taupe színt) használni. A felvitelnél vigyázzunk, hogy a satírozást ne emeljük a mélyítőívünk fölé.

– Amennyiben tusvonalat is húzunk, érdemes vastagabbat kanyarintani belőle.

– A szempillatövünket alul ne hangsúlyozzuk, különösen a füstös elgondolást kerüljük.

– Optikailag remekül szűkíti a szemformát, ha a vízvonalat sötét vízálló ceruzával húzzuk ki.

Maradjatok velem, a következő cikkben is két új szemforma titkaival jelentkezem.

Olvass tovább!