Így sminkelj, ha közel ülő szemed és rejtett szemhéjad van!

2020. november 12.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője minden szemformát górcső alá vett, és célirányos sminkes útmutatót mellékelt hozzá. Ezúttal a közel ülő szemek és rejtett szemhéjak vannak soron!

Hosszú sminkes éveim egyik legnagyobb felismerése az, hogy mindenki lehet ellenállhatatlan. A sminkben rejlő önkifejezés elsősorban önmagunknak fontos. Mégpedig amiatt, mert egy jól sikerült sminken keresztül magabiztosabbak lehetünk a bőrünkben. A karakternek megfelelő sminkelés pedig abban segít, hogy a saját adottságaink függvényében mutatja meg személyre szabottan a szépségünket.

páll adrienn szemforma smink Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Papp Charlotte, smink: Gaál-Varga Tímea – NSM Senior Team

Előző bejegyzésemmel indítottam útjára egy cikksorozatot, ahol abban segítek nektek, hogy először be tudjátok azonosítani a szemformátokat, és így személyre szabottan tudok majd megfelelő sminktrükköket javasolni. A sztereotip formák közül most a közel ülő szempárral és a rejtett szemhéjjal fogok foglalkozni.

A közel ülő szemeket könnyen fel lehet ismerni (nekem is ilyen van), hiszen azt kell csak megfigyeld, hogy a két szemed közé, befér-e egy harmadik ugyanakkora szem. Itt a legfontosabb sminkelési szempont az, hogy a szemeket optikailag távolítsuk egymástól.

– A belső szemzugtól a mozgópontodig használj a bőrszínednél világosabb szemhéjpúdert. Amennyiben feszes még ez a rész, a selyemfényű textúra a legideálisabb.

– A szemhéjad külső felétől teríts szét a bőrszínednél 2 tónussal sötétebb árnyalatot, majd a szélső szempilláidtól cicásan nyújtva satírozd szét a festéket.

– A ceruzás vagy tussal történő kiemelést a szempillatöveidben csak a szemed külső felétől indíts el, majd rézsútosan húzd túl a szemkontúrodon.

– A szempillák kiemelését a külső egyharmadban erősítsd meg úgy, hogy a spirállal duplán keféld át ezeket a szálakat.

– Amennyiben nincs lebillenő szemíved, a szemeid alsó pillatövét is csak a külső felétől húzd ki, itt érdemes sötétebb matt szemhéjpúdert használni; barátságosabb lesz a végeredmény.

Így sminkeld a mélyen ülő szemeket!

A rejtett szemhéjat úgy tudod beazonosítani, ha nyitott állapotában a szemhéjad alsó része egyáltalán nem látható. Állandó probléma vele, hogy a mimika okozta mozgástól minden elmaszatolódik rajta, és a szempillaspirál is könnyen elkenődik.

Fotó: NSM

– Ezt a típusú formát vízálló gél vagy krém formátumú primerrel érdemes előfesteni úgy, hogy míg nem szárad meg az anyag, csukva tartjuk a szemünket.

– A folytatásban a szemhéj nyitott állapotban nem látható részére szintén vízálló géles szemhéjfestékkel dolgozzunk, amelynek színe egyezzen a korrektorod színével.

– A szemek kiemelését nyitott állapotban folytasd úgy, hogy a pilláiddal párhuzamosan teríts szét banánívben a bőrtónusodnál két árnyalattal nem sötétebb matt szemhéjfestéket. A túlzottan sötét színek „elnehezítik” a szemhéjadat.

– A szemeid kontúrját csak alul van értelme kiemelni, hiszen felül úgy sem látszana. Amennyiben drámaibb hatást szeretnél, érdemes enyhén füstösen szétsatírozni még száradás előtt a víz- és dörzsálló szemceruzát.

– A szempilláid kifestéséhez szintén szupertartós szempillaspirál a megfelelő, de ha kímélni akarod a szálakat a napi lemosástól, érdemes kozmetikai tartós festést alkalmazni.

Ha magadra ismertél a két sztereotip forma valamelyikében, sok sikert a gyakorláshoz. Ha nem, tarts velünk következő alkalommal is. Előbb-utóbb sorra kerülsz…

Olvass tovább!