5 eszelős módszer ráncosodás ellen

2019. május 16.
Az öregedés elkerülhetetlen, ám az emberek egészen elképesztő, eszelős dolgokra képesek, hogy lassítsák, megelőzzék a ráncosodást. De hogy a szenvedésen kívül van-e más hatása, az erősen kétséges.

Senki sem kerülheti el az öregedést, a ráncok egy idő után sokasodnak az arcon. A szerencsésebb genetikával rendelkezőknél később és kevesebb, másoknál korábban és erősebben jelentkezik a ráncosodás. Míg a legtöbben, ha nem is örülnek neki, de elfogadják  a megváltoztathatatlant, sokan képtelenek méltósággal és csupán a jó minőségű arcápolókkal a repertoárjukban megöregedni, eszelős módszerekre vetemednek a fiatalság látszatának megőrzéséért.

1. Vizeletterápia
Egy 71 éves asszony az Egyesült Királyságban arról vallott, hogy a fiatalság és a szép bőr titka, hogy a saját vizeletét is használja arcápolásra. A magyar hírességek között is hallottunk már ilyet, így ez a cseppet sem gusztusos módszer valószínűleg elterjedtebb, mint gondolnánk. Akik alkalmazzák, azzal érvelnek, hogy a vizeletben található tápanyagok, ásványi anyagok és enzimek jó hatással vannak a bőrre. És szerintük nem csak a ráncok ellen, hanem ekcémára és aknéra is kiváló. Tudományos bizonyítékot egyelőre egyik állításra sem láttunk.

2. Háton alvás
Sokan remek alvók, mások viszont gyakran hánykolódnak az ágyban ide-oda éjszakákon át különböző testhelyzeteket váltogatva, míg végre sikerül álomba szenderülniük. És vannak azok, akik kitartóan hisznek abban, hogy ha csak a hátukon fekszenek és alszanak, megelőzhetik a finom ráncok kialakulását, amit a fej egyik oldalára nehezedő nyomás okoz a hason vagy oldalt fekvés közben. Gyakran annyira elszántak, hogy még két oldalról párnákkal ki is támasztják magukat, nehogy véletlenül elforduljanak álmukban. De a gravitációt kikapcsolni így sem tudják.


3. Félelmetes arckezelések
A kozmetikusok és plasztikai sebészek annyiféle arckezelést ajánlanak már, hogy évekig tartana mindet kipróbálni. Ám mindegyik furcsa, néha rémisztő módszernek megvannak a rajongói, sztárokról is felröppenek hírek, hogy éppen milyen kúrát próbáltak ki a ráncosodás megelőzésére. Madárkaki, állati placenta vagy sperma és vér, mind-mind szerepel a horrorszitikus arckezelések végtelen listáján.

4. Tilos a mosolygás
Szintén angol az a hölgy, aki már 40 éve nem mosolygott vagy nevetett, hogy nehogy megjelenjenek a szája szélén és a szeménél a mosolyráncok. Ha belegondolunk, ez rengeteg idő, nagyon nehéz lehet ennyi éven át visszatartani a nevetést, csak hogy ne látszódjon rajtunk az öregedés. Nem biztos, hogy a szociális életünkre gyakorolt hatása megéri a kétes eredményeket.


5. Fagyasztás

A hidegterápia, más néven krioterápia a fagypont alatti hőmérsékletet használja fel fájdalomcsillapításra, krónikus betegségek kezelésére, illetve egyes rákos megbetegedések kiegészítő kezelésére. Felfedezte magának a módszert a szépségipar is, mint a ráncosodást megelőző terápiát. Ebben az esetben azt ígérik, hogy a hideg miatt a célzott területeken keletkező vérbőség fokozott oxigénfelvételhez, a tápanyagok és enzimek nagyobb mennyiségű feldolgozásához vezet, ez pedig sugárzóbb, simább bőrt eredményez.

Fotó: Unsplash