Nyári sminkkedvencek, amik mindig a táskádban lehetnek

2021. május 06.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője most azt mutatja meg nektek, hogy mi az, aminek a nyári hónapokban érdemes helyet kapniuk a neszeszeredben.

A jó idő beálltával végre kiszabadulhatunk a falak közül, és beülhetünk egy kávéra, találkozhatunk egymással személyesen, újból van miért kicsípjük és kifessük magunkat. Az utazó sminkszettünk limitált mennyiséget engedélyez, ezért nagyon fontos, hogy jól átgondoljuk, hogy mit is vigyünk magunkkal. Te hol szoktad házon kívül felfrissíteni a sminkedet? A kocsiban? Utazás közben a villamoson? Az illemhelyiségben? Vagy esetleg az asztalnál?

smink-neszesszer

Fotó: Hajas Orsolya, modellek: Rajó Zita, Visontai Tímea

Az etikett szerint a sminket és a frizurát csak az adott hely mosdójában illik megigazítani. Érdekesség, hogy a régmúlt korokban ez az egész tollászkodásprojekt tabu tárgyát képezte, sem mutatni, sem beszélni nem lehetett róla. A nők öntudatra ébredésének egyik bájos törekvése volt, hogy a ’30-as években polgárjog lett a „nyilvános sminkelés”. Ennek örömére például 1933-ban a Van Cleef & Arpels a nőknek egy rendkívül elegáns utazószettet tervezett, amiben már minden fontos kellék mellett végre a smink is helyet kapott. Most pedig nézzük azokat a „must have” termékeket a neszesszerünkben, amik napjainkban kihagyhatatlanok, ha elindulunk otthonról:

– Ahhoz, hogy le tud ellenőrizni a sminked, elengedhetetlen egy minitükör. Nekem erre egy nagyon praktikus összecsukható hajkefe lett a megoldás. A 6 cm átmérőjű kupak tartalmazza a tükröt is.

–A sminked fixálásához és felfrissítéséhez válassz arcpermetet, ami hidratál és mattít is egyben, így a púderezést elhagyhatod, cserébe sokkal frissebb és természetesebb marad a bőröd. Ezeket az arcpermeteket már lehet mini (utazó) kiszerelésben is kapni.

– Az otthon felvitt alapozó helyett tegyél be egy bőrszínnel azonos, jól tapadó korrektort, amivel helyileg tudod orvosolni az adódó problémákat.

–Célszerű a szájra és az arcra pirosítóként ugyanazt a terméket felvinni, erre különösen praktikusak a csók és dörzsálló likvid, azaz folyékony rúzsok. A pirosításhoz a kezedre kihúzott rúzsból vihetsz fel – egy alapozóecset segítségével – egy leheletnyit az arcrózsákra. A hosszan tartó hatás az arcon is érvényesülni fog, és a rúzsodat is pótolhatod így egy hosszú nap során.

– Amennyiben az esti találkád előtt már nem tudsz hazafutni, érdemes egy vízálló, krémes fekete ceruzát is bedobnod. A vízvonal kihúzásával a tekinteted rögtön szuggesztívebbé válik.

smink-neszesszerVan Cleef & Arpels piperetáska

 
smink-neszesszerFotó: NSM

Láttad már?