Lady Diana ikonikus kék szemceruzájának szomorú története

2021. január 26.
Ikonikus Diana-sminkekből szerencsére jó pár akad, amelyek közül a legélénkebb, állítólag vizuális önmegvalósítással is felérő kék szemfestéssel Mary Greenwell sminkessel való találkozás után számolt le.

Diana hercegnő stílusa a mai napig hatással van nők sokaságára, legyen szó divatról vagy éppen sminkről. Szerencsére Lady Di sminkmestere, Mary Greenwell az utóbbi években előszeretettel mesélt és osztott meg belsős, szakmai információkat a hercegnő bevált és jellegzetes sminktrükkjeivel kapcsolatban, így a rajongók sokszor tényleg első kézből kapott praktikákkal lettek gazdagabbak.

hercegno-Diana-kek-smink

A brit sztársminkes egyébként még 1991-ben találkozott Dianával, akit akkor a Vogue decemberi számába készülő fotókhoz sminkelt ki. Olyan sikeresen, hogy onnantól egészen szoros kötelék és persze folyamatos munkakapcsolat alakult ki közöttük. Lady Di Marynek köszönhetően kezdte el viselni a világszerte óriási népszerűséget elérő, szofisztikált, természetes Diana-sminket, amelyet azonban markánsabb elődök is jellemeztek.

Olvastad már?

A nagy kékség

A Blue Royal Makeup néven is emlegetett kék sminkje például a 1980-as években megjelent egyre színesebb sminktermékek nyomában született, eredetileg azzal a céllal, hogy a hercegnő kiemelje vele világos szemét. Az élénk kék szemceruza (az alsó vízvonalon és a felső szempillatövek mentén is alkalmazva) kék szempillaspirál sminkkombóval írta be magát a brit királyi ház sminktörténetébe – merészebb jelszóval.

A walesi hercegnő makeupja állítólag visszatükrözte életében a mélyben húzódó drámákat. Vagyis a nem éppen visszafogott választással a maga módján a királyi család ellen lázadt, a szabályokat betartva ugyan, de teret adva a trendeknek és a saját ízlésének is.

Lady Di a feltűnő, „óceánkékjével” végül nem a királyi ház protokollja számolt le, hanem Mary Greenwell, aki szimplán azzal beszélte le a hercegnőt a kék szemceruza használatáról, hogy nem áll jól neki. „Hihetetlen volt a különbség! A kék szemceruza nem áll jól a kék szeműeknek, tompítja a szemük színét. Onnantól kezdve egyébként sokkal nyitottabb volt a kísérletezésre, az új színek és stílusok kipróbálására” – indokolta meg a sminkes, miért nem ajánlotta a kék szemceruzát és szempillaspirált Dianának.

Olvass tovább!

Forrás: Letto Quotidiano