A csontleves az 54 éves Halle Berry fiatalságának titka

2021. június 01.
A gyönyörű színésznő elárulta, miben rejlik fiatalos és egészséges bőrének titka.

Az 54 éves Halle Berry nem csinál belőle titkot, a kollagénnek köszönheti fiatalos megjelenését, bőrének feszességét és egészségét, amit saját főzet vagy táplálékkiegészítő formájában visz be a szervezetébe. „Kollagén, kollagén és még több kollagén” – nyilatkozta röviden az Insider magazinnak a – legutóbb nagyon furcsa hajat villantó – színésznő, akinek szépségtitka egyáltalán nem újdonság, a kollagéntartalmú kiegészítők piaca dübörög: 2020-ban 4,7 milliárd dolláron zárt, piackutatók pedig úgy jósolják, hogy 2027-re ez a szám eléri a 7,5 milliárd dollárt.

Halle Berry

A kollagén a testünk egyik fontos fehérjéje, ami nemcsak a bőrben, de a hajban, a csontokban, az izmokban, az ízületekben és a porcokban is fellelhető. Feszesen és simán tartja a bőrt, növeli a csontok szilárdságát, az ízületek rugalmasságát. Bár alapvetően mindenkinek a szervezete tartalmazza, ahogy öregszünk, a mennyisége úgy csökken. Persze ebbe nem kell csak úgy beletörődni, a kollagén – akárcsak a vitaminok – külső forrásból is pótolható, ezáltal feltölthetjük vele szervezetünk raktárait.

Halle Berry, aki keto diétán él, a csontokból és ízületekből készült csontlére esküszik, aminek kollagéntartalma köztudottan nagyon magas. „Te is elkészítheted magadnak, ehhez csak be kell menned egy henteshez, hogy elkérd tőle a kukába szánt csontokat – nyilatkozta még 2018-ban a színésznő. – Fogd a csontokat, forrald őket 24 órán át, majd idd meg a levet! Tele van kollagénnel. Őrület!” – magyarázta Halle Berry, aki azt is bevallotta, nem mindig jut ideje a főzésre, ilyenkor pedig kollagén italport fogyaszt.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!