Így kontúrozz önbarnítóval!

2021. június 17.
Aki nem szeret nyáron sminkelni, kontúrozzon önbarnítóval! Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, hogy igazán természetes legyen a végeredmény.

A forró nyári napokon sokan vannak, akik félreteszik a sminkkészletet – és egyre többen azok, akik a smikről ugyan lemondanak, a napbarnított, finoman hangsúlyozott arcról azonban nem: egyre nagyobb trendje van ugyanis az önbarnítós kontúrozásnak.

kontúrozás önbarnítóval

A célzott satírozás manapság az egyik legfelkapottabb sminktechnika: a homlok, az orr, az orca kontúrozásával optikailag javítani, vékonyítani és hangsúlyozni lehet az arc egyes területeit, az önbarnítóval pedig mindez egészen természetes hatású lesz, ráadásul pedig több napon keresztül kitart. Összegyűjtöttük, mire érdemes figyelni az önbarnítás során:

  • Az önbarnítós kontúrozás alapja az egyenletes, makulátlan bőr, amit arctisztítással és radírozással lehet elérni. Ezt követően hidratálni kell az arcbőrt, hogy a szárazabb területeken ne ülhessen meg az önbarnító.
  • Az önbarnítós kontúrozás szinte ugyanúgy működik, ahogy a sminknél azt megtanultuk: mindkét oldalon a halánték, az arccsont és az állkapocs területére kell felhordani. Aki optikailag szeretné kicsit megemelni az arcot, az arccsont fölött, egészen a halántékig kontúrozzon, aki viszont mindössze az arccsontot szeretné kiemelni, az arccsont legmagasabb pontjától indítsa a satírozást.
  • Önbarnítóval az orr területe is tökéletesen kontúrozható, ám a természetes hatás érdekében első körben csak kisebb mennyiségű önbarnítóval kísérletezzünk.
  • A kontúrozás legnehezebb része, hogy gyorsan és egyenletesen kell dolgoznunk, hiszen az önbarnító – szemben a hagyományos sminktermékekkel – gyorsan felszívódik. A tökéletes végeredményhez használjunk sminkszivacsot!
  • Önbarnít segítségével tompa szeplőket is tudunk rajzolni magunknak, amit az orra, az orcára és a homlokra hordjunk fel!
  • Az önbarnító után ne érjünk az archoz – se kézzel, se ruhával!

kontúrozás önbarnítóval

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!