Ez a tea látványosan lassítja a bőr öregedését

2021. július 05.
Csökkenti a ráncokat, javítja az emésztést és jó hatással van a koleszterinre: elmondjuk, miért érdemes napjában legalább egy csésze vörös fokföldirekettye teát meginni.

A dél-afrikai vörös fokföldirekettye avagy a rooibos (aspalathus linearis) több száz éves cserje, aminek főzete nemcsak finom, de egészséges is. Európában 1700 óta fogyasztják. A neve eredetileg vörös bokrot jelent, a teát nyáron, kézzel szüretelik, majd összezúzzák, aprítják, fermentálják (ekkor kapja meg jellegzetes vörös színét), gőzöléssel sterilizálják, szárítják, rostálják, végül pedig csomagolják. (A fermentálás nélkül készített zöld rooibos antioxidáns-tartalma nagyobb a vörösénél).

rooibos tea

A koffeinmentes, cserzőanyag-tartalmában alacsony tea ásványi anyagokban (kalcium, mangán, fluor, cink, magnézium, réz) gazdag, és mivel kiváló antioxidáns, lassítja az élettani öregedést – közte a bőr öregedését. Azt ma már mindenki tudja, hogy a ráncok akkor képződnek, amikor a bőr elveszti a simasághoz és a rugalmasságához szükséges zsírt és kollagént. A tea ezt a folyamatot lassítja le, a rooibosban ugyanis rengeteg enzim és antioxidáns található, amelyek segíthetnek a bőr puha állagának helyreállításában.

A rooibos tea emésztőrendszeri problémák esetén is jó választás, a teában található flavonoidok ugyanis enyhítik a gyomorgörcsöket és a hasmenést. Nemcsak kísérletek, de a laboreredmények is igazolják, hogy a napi rendszerességgel fogyasztott tea a koleszterint is rendbe teszi.

Forrás: First for Women Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!