Fehér tea: az igazi beauty booster

2021. február 17.
A fehér tea rengeteg hasznos összetevőt tartalmaz, amik belső boosterként segítik a szépülést és a fiatalodást.

A fehér tea az egyik legősibb és legfinomabb teafajta, aminek leveleit kézzel szedik, hagyományosan dolgozzák fel, hogy megőrizzék a tea eredeti ízét és hasznos összetevőit. Miután a leveleket leszedik, szellős helyre terítik, és hagyják megszáradni.

fehér tea

Fehér tea

Felsorolni is nehéz, hogy a fehér teának mennyi értékes komponense van. A nem illékony összetevők között találjuk többek között a flavonokat, a flavonolokat, az aminosavakat, az alkaloidákat, az ásványokat, a vitaminokat, az enzimeket és a polifenolokat. Utóbbiak olyan vegyületek, amelyek kimondottan jó hatással vannak a szervezetre: védik a keringési rendszert, csökkentik a gyulladást, antioxidáns hatással bírnak. Zöldségek, gyümölcsök, italok jellegzetes színét adják.

A teában fellelhető polifenolok több csoportba sorolhatók, de a legfontosabbak a katechinek (egyfajta antioxidánsok), amik magas koncentrációjának köszönhetően egy pohár fehér tea tizenkét pohár narancslével egyenértékű. Ennek az összetevőnek köszönhető a fehér tea bőrszépítő és fiatalító hatása is: serkenti a felhám kollégén- és elasztinképződését, gyógyítja a sérült – például aknés–- bőrszövetet, és véd az UV-sugárzásoktól is. A fehér tea ezenkívül rengeteg olyan összetevőt tartalmaz, ami belülről segíti a szépség megőrzését. A legfontosabbak közé tartozik többek között a fluorid, a kálium, a cink, a vas, a kalcium és a nátrium.

A fekete és a zöld teával ellentétben a fehér teát egész nap lehet fogyasztani, nem nehezíti meg az alvást, szakértők viszont azt tanácsolják, hogy reggel mindenképp igyunk meg egy csészével, a szervezet ugyanis a korai órákban tudja a legjobban hasznosítani. Naponta 15-20 mg-nál többen ne fogyasszunk!

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!