Bőrszépítő praktikák a nap és a víz szerelmeseinek

2019. július 23.
Tombol a nyár, ami a kínai öt elem tan szerint a Tűz évszaka. Szépségbloggerünk, Varga Erika holisztikus bőrterapeuta ezen a héten a napfürdőzéshez ad bőrkímélő szépségtanácsokat.

A helioterápia, vagyis napfürdőzés kiváló módja annak, hogy rengeteg jótékony D-vitamint gyűjts, és kiegyensúlyozd magadban a tüzet. A vicces nevű tobozmirigyednek is szüksége van a napfényre, mert nagyban befolyásolja a lelkiállapotodat.


Napozz helyesen!

A napfürdőzésnek vannak szabályai, amiket betartva ragyogó barna bőröd lehet káros hatások nélkül.

#Napozás előtt mosd le magad vízzel, de még jobb, ha egy vizes, durva frottírtörölközővel átdörzsölöd a bőrödet. Ez vérbőséget okoz, ami segíti az izzadással távozó méreganyagok kiürülését.

#Kend be magad hidegen sajtolt olajjal, – én a mandulát szeretem- az olaj ugyanis növeli a bőr fényáteresztő képességét, így a mélyebben fekvő szövetek is részesülnek a jóból. Figyelj, az olaj ne tartalmazzon parfümöt, mert barna elszíneződéseket okozhat! A mesterséges fényvédők akadályozzák a fényelnyelést, ezzel terhelik a bőrfelszínt, ami így érzékennyé és sérülékennyé válik. A napfürdőzés 5 perctől 2 óráig terjedhet. Ne vidd túlzásba, mert a bőr alatti rétegekben felgyülemlett méreganyagok megéghetnek, ami foltosodást okoz.

#Ha igazán tartós barnaságot szeretnél, akkor zárásként újra tusolj le, és kend át magad a kedvenc olajoddal.

Fürödd szépre magad!

„Ha ebben az országban megállsz bárhol, és leszúrod vándorbotod, víz fakad” – írta egy 17. századi beszámoló Magyarországról. Testünk 2/3-a víz, ezért különösen nyáron, a legideálisabb táplálék a magas víztartalmú gyümölcs és zöldség. Ezek fogyasztását kell kiegészíteni napi 2-2,5 liter folyadékkal azért, hogy megfelelően hidratált tudj maradni.

A tiszta ivóvíz az egyetlen élelmiszer, amely semmi mással nem pótolható, az emberi élet nélkülözhetetlen feltétele. Segítségével képes a szervezet méregteleníteni önmagát, biztosítani az egészséges sav-bázis egyensúlyt, és kontrollálni a vérnyomást. A test külső hidratációját a természetes vizekben tett fürdőzéssel tudod leginkább támogatni. Aktiválódik a vérkeringésed, ami elősegíti a lerakódások és méreganyagok feloldódását. Gyógy- és termálvíz nagyhatalom vagyunk, ennek ellenére kevesen használják ki ezt a fantasztikus adottságot. Pedig a balneoterápia kiváló módja a betegségek megelőzésének és a már kialakult problémák kiegészítő kezelésének. Nőgyógyászati, mozgásszervi, keringési rendszeri és bőrproblémák egyaránt javíthatóak gyógyvizekkel, és a belőlük készült termékekkel – iszapokkal, krémekkel.

Személyes kedvencem a szénsavas fürdő: a termálvízbe adagolt szén-dioxid oldott állapotban van jelen, ami felszívódva értágító hatással van. Természetes módon éri el a méregtelenítést azzal, hogy a táguló hajszálerekben fokozódik az anyagcsere. Hatására az elöregedett bőrsejtek elpusztulnak, helyet adva az újonnan születőknek, így a fürdőzés végére sima, lágy és feszes bőrrel tudsz elismerő pillantásokat begyűjteni. A szén-dioxid terápia a kozmetikai kezelések között is megtalálható újdonság, és az egyik legjobb módja a fakó, száraz, élettelen, foltos bőr újjáélesztésének. Azonnali hatását az anyagcsere folyamatok gyorsításával éri el, látványosan fiatalít.

Egyre többet és több helyen hallunk egy érdekes vízről, az úgynevezett hidrogénes vízről. Legnagyobb promótálója, Dr. Hayashi szerint a hidrogénes víz a szervezet számára szükséges extra hozzáadott energiát tud nyújtani. Az ilyen víz erős antioxidánsként tud funkcionálni, így a káros szabad gyökök hathatós ellenszere lehet. Ezzel nagyban elősegíti a betegségek megelőzését, de hozzájárul a kezelésük hatékonyságához is. Megfelelő oxidációs szintet biztosít a szervezet számára, így bárki fogyaszthatja. Jelenleg kétféle hatékony módja van a szervezetbe való bejuttatásnak, a hidrogénes víz megivása és a bőrön keresztüli bejuttatás. Dél-Koreában és Japánban pedig már napi szinten alkalmazzák klinikai körülmények között bőrbetegségek kiegészítő terápiájaként. Mivel fogyasztásának és használatának nincs mellékhatása, ezért bátran használd az alábbi problémák bármelyikének esetén:

– lassú anyagcsere
– gyulladások a szervezetben
– allergia
– ekcéma
– túlsúly
– energiahiány
– emésztési probléma
– ráncos, száraz bőr
– ízületi merevség és fájdalom esetén.

Szöveg: Varga Erika

Fotó: Unsplash