Foltriadó, így vigyázzunk a bőrünkre nyáron

2021. július 10.
A pigmentfoltok elsődleges kiváltója a napfény, így a nyári hónapok után különösen gondot tudnak okozni ezek a hirtelen megjelenő bőrhibák. Lássuk, mivel orvosolhatjuk őket.

Ahány bőr, annyi probléma, azt azonban mindannyian kijelenthetjük, hogy a pigmentfoltok egy idő után senkit sem kímélnek – okozza őket a nap, valamilyen gyulladás vagy akár hormonális gondok.

barna-foltok-szepseg-napozas

Ha búcsút szeretnénk inteni az ajkunknál, a homlokunkon vagy az orcákon megjelenő barna elszíneződéseknek, szükségünk lesz egy hatékony segítőtársra. A márkák rengeteg lehetőséget adnak a kezünkbe, így már csak a számunkra tökéletes textúrát és konstrukciót kell megtalálni. Persze ettől még a mindennapos fényvédőt semmiképp se hagyjuk el!

Kulcskérdés

Az egyik legígéretesebb újdonság a piacon az Eucerin Anti-Pigment Dual széruma, amely új hatóanyaggal (thiamidol) küzd a pigmentfoltok ellen. Segíti elhalványítani őket, gátolja az újak kialakulását és csökkenti a melanintermelést – ez okozza ugyanis a foltokat. Az illata mennyei, gyorsan felszívódik és nem hagy ragacsos utóérzetet.
10 990 Ft

Éjjeli csoda

A Shiseido új üdvöskéje az alvás idejét használja ki bőrünk regenerálására. A White Lucent Overnight Cream & Mask reggelre ellenállóbbá, ragyogóbbá, egységesebbé varázsolja az arcbőrt, és remek gyógyír a hiperpigmentációra is. Vékonyabb rétegben krémként, bőségesebben felkenve maszkként is használhatjuk.
32 450 Ft

barna-foltok-szepseg-napozas

Aktív segítség

Szeretnénk felturbózni a mindennapi rutinunkat? Akkor intenzív szépítőket kell bevetnünk! A High Care Ultra Repair ampullák remekül támogatják a pigmentrendellenességek ellen vívott harcunkat. Az intenzív koncentrátumot kúraszerűen érdemes alkalmazni, a rendszeres arcápolásunk kiegészítéseként.
19 340 Ft/7 db

All in

Ha nem szívesen bajlódunk a sok lépcsős arcápolással, a Nivea Cellular Hyaluron Filler Elasticity Reshape nappali arckréme lesz a tuti befutó számunkra, ugyanis amellett, hogy megelőzi a foltok kialakulását, UV-védelemmel is bír, így nincs szükség külön napvédőre. Anti-aging összetevőinek köszönhetően (kollagén, elasztin) pedig még feszesebbé is varázsolja bőrünket.
6119 Ft

Láttad már?

Fotó: Unsplash

A cikk a Marie Claire Beauty Extra 2019-es őszi kiadásában is megjelent.