A testfeszesítés aranyszabályai

2021. április 01.
A karcsú test önmagában kevés, ha közben fakó, rugalmatlan és cellulitos a bőröd, igaz? Szépségbloggerünk, Peonilla segít, hogy a kezedbe vehesd az irányítást, és nyárra szép feszes és tónusos bőröd legyen.

Belülről és kívülről is

Az első és legfontosabb dolog, amit tudnod kell, hogy hatékony bőrfeszesítést nem lehet elérni kizárólag krémekkel. Szükség van a belső munkára is, mint például megfelelő táplálkozás, elegendő vízfogyasztás, rendszeres mozgás, stb. A másik lényeges tényező, hogy a megelőzéssel mindig többre mész, mintha utólag kapnál észbe. Sosincs késő javítani a jelenlegi állapotodon, de sokkal könnyebb, ha előre gondolkodsz. Ha szép, kontúros, feszes bőrt szeretnél, akkor igyekezz megfogadni az alábbi tippeket!

Fényvédőzz!

A világon a legjobb anti-aging, feszességmegőrző a fényvédő. Láttál már foltos, szinte szilvaszerűen ráncos bőrű idős embert? Valószínűleg neki nem szóltak, hogy a ráncokért és a pigmentfoltokért 80%-ban a napsugárzás felel. De te tudj róla, és ha elindulsz reggel dolgozni vagy home office-ból kimész egyet sétálni, akkor az arcodon kívül alaposan kend be a ruhádból kilógó testrészeket is (pl. kézfej, nyak, dekoltázs) legalább 30 faktoros naptejjel (ha hámlasztót vagy retinolt használsz, akkor 50-essel).

lab-cellulitisz-narancsbor

Serkentsd a nyirokkeringést!

A rendszeres sport mellett erre szuper módszer lehet a hideg-meleg váltófürdő, a szaunázás, gőzölés, vagy a nagy népszerűségnek örvendő szárazkefés masszázs is. A nyirokkeringés segítségével távoznak ugyanis a szervezetedből a salakanyagok, amiket renyhe működés esetén a popsidon és combodon láthatsz viszont narancsbőr formájában. Szerezz be egy közepesen erős sörtéjű testkefét, amivel minden reggel tusolás előtt, szárazon lentről felfelé haladva, a szív irányába, húzó mozdulatokkal sepregesd át az egész tested. Ez nemcsak az elhalt hámsejtek eltávolításában segít, de intenzíven stimulálja a vér- és nyirokkeringést, feszesít, gyorsítja az anyagcserét, eltünteti a cellulitot, és frissítő, energetizáló hatása is van.

Szerezz be hámlasztó testápolót!

Tudtad, hogy az alfa-hidroxi-sav, azaz az AHA-sav szintén serkenti az elasztin és kollagén termelődését a bőrben? Bizony, vagyis ránctalanít és feszesebbé, puhábbá teszi a bőrt, sőt a pattanások és pigmentfoltok megjelenését is csökkenti. Miért is ne alkalmazhatnád a testeden is? Ruházz be egy AHA-savas hámlasztó testápolóra, és használd hetente kétszer. Mellette pedig tényleg kötelező a fényvédő nappalra! Nyáron, ha nyaralni mész, előtte 2 héttel már ne alkalmazd.

Kattints tovább Peonilla oldalára a teljes cikkért!

Fotó: Pexels

Olvastad már?