Viselj bátran színes pillákat

2021. augusztus 20.
A nyári kánikulában érdemes elengednünk az erős, nehéz sminkeket, és inkább a „no makeup” hatás elérésére törekednünk, amelyet azonban egy kis trükkel fel is dobhatunk. Például színes szempillaspirállal.

A nagy melegben ruháink közül jellemzően a lengébb, könnyű öltözeteket részesítjük előnyben, nincs ez másképp sminkünk esetében sem, hiszen ahogy a vastagabb ruháink, úgy a testesebb sminkek is nehezebben szellőznek, eltömíthetik pórusainkat és elnehezíthetik bőrünket, amely kellemetlen érzés tud lenni a fülledt időben. Ilyenkor érdemes elengednünk az erős, nehéz sminkeket és inkább a „no makeup” hatás elérésére törekednünk, amelyet azonban egy kis trükkel fel is dobhatunk. Szabó Doris, az Avon sminkmestere szerint a színes szempillaspirálokkal könnyedén vihetünk egy kis csavart a visszafogott sminkünkbe, anélkül, hogy közben elnehezítenénk bőrünket.szempillaspiral-szines
A szakértő szerint kánikula sminkünket illetően mindig fontos, hogy egyszerűségre törekedjünk. Egy tökéletes nyári sminkhez elegendő egy fényvédővel ellátott BB krém, egy highlighter, némi arcpír, egy szájfény és természetesen egy jól megválasztott szempillaspirál. Ettől nem csupán megjelenésünk lesz természetesen ragyogó, de nem kell félnünk attól sem, hogy a forróságban elmozdulna vagy elkenődne sminkünk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lacey Rockie (@rockie_makeup) által megosztott bejegyzés

Amennyiben viszont természetes hatású sminkünkbe mégis egy kis csavart és némi játékosságot szeretnénk vinni anélkül, hogy elnehezítenénk bőrünket, úgy itt az ideje, hogy egy picit merészebbek legyünk. Színes szemhéjfestékek és erős rúzsok helyett nyúljunk egy izgalmas színes szempillaspirálhoz, amellyel néhány mozdulattal tehetjük extravagánssá legkönnyedebb sminkünket is és izgalmat csempészhetünk a nyár utolsó heteibe. Ma már több szín közül is válogathatunk, amelyekkel feldobhatjuk pilláinkat, ezekből a szakértő szerint érdemes többfélét is beszerezni. A bevállalósabbak és élénkebb színek kedvelői számára a klasszikus fekete helyett jöhet egy tengert idéző égszínkék, de egy drámai lila színnel is még vonzóbbá tehetjük tekintetünket. A spirálok között a homokóra formájú kefék előnye, hogy minden szempillát befed.szempillaspiral-szines

Akik picit visszafogottabb színekben gondolkoznának, azoknak a szakértő szerint a fekete és a barna-fekete árnyalatok mellett a tengerészkék, a padlizsánlila vagy egy méregzöld árnyalat lehet a jó választás.

Láttad már?