Így fertőtlenítsd a sminkcuccaidat!

2021. április 14.
A jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy sminktermékeinket és eszközeinket is fertőtlenítsük – azokat pedig senkinek ne adjuk kölcsön.

A koronavírus alapjaiban írta át az életünket, és nagyon úgy tűnik, hogy a maszk, a szociális távolságtartás, a kézfertőtlenítés még sokáig elkísérnek bennünket – és óhatatlanul gyanakvóan tekintünk minden, a háztartásunkban érkező új termékre is, és egy picit nehéz szívvel adunk kölcsön bármit is. Ez alól természetesen a szépségápolási termékek sem képeznek kivételt.

sminkecset

„Ha kölcsönadjuk a sminkcuccainkat, használat után töröljük át azokat a felületeket, amiket a másik megérinthetett” – javasolja Amesh A. Adalja, a Baltimore-i Johns Hopkins Bloomberg Közegészségügyi Központ szakembere, és arra is felhívja a figyelmet, hogy ezekben az időkben semmi esetre se adjuk kölcsön a piperecuccainkat, a legfrissebb kutatások szerint a Covid–19 vírus akár 72 órán át, azaz három napig is életképes maradhat bizonyos felületeken.

A legjobb, ha minden szépségápolási terméket fertőtlenítésnek vetünk alá, amihez a legideálisabb eszköz a gyógyszertári alkohol, hiszen az nemcsak fertőtlenít, de el is párolog. Permetezzük a termékre az alkoholt, majd töröljük át. Természetesen a fertőtlenítő kendők és a kézfertőtlenítők is hibátlanul teljesítik a feladatot.

A szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy tisztítás során senki ne feledkezezzen meg a sminkecsetek, szivacsok és a többi sminkeszköz fertőtlenítéséről, aki rendszeresen sminkel, heti egyszer mossa át ezeket, hogy elkerülje a lerakódást.

Forrás: Allure Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!