A legrémesebb parókák, amiket Nicole Kidman a filmvásznon viselt

2021. október 31.
Nicole Kidman vörös loknijai a védjegyévé váltak, ő azonban imádja a változatosságot, ezért időről időre olyan parókát visel a filmekben, amitől mindenkinek leesik az álla.

Nicole Kidman csodás színészi alakításainak egyik titka a sokszínűségében rejlik, ezért sosem mondott nemet arra, ha a filmesek úgy álmodták meg az általa eljátszott karaktereket, hogy ahhoz parókát kellett viselnie. Előszeretettel változtat külsején műhajjal, a végeredmény azonban nem mindig arat osztatlan sikert. Mutatjuk a három legelfuseráltabb parókaválasztást.

A legrémesebb parókák, amiket Nicole Kidman a filmvásznon viselt

A rövid göndör paróka öregítette

A 2016-os Oroszlán című filmben egy örökbe fogadó anyját játszott, és egy göndör vörös parókát viselt, ami meglehetősen öregítette. Az előnytelen paróka, amelyben szinte rá sem lehetett ismerni a színésznőre, egyáltalán nem csorbította Nicole Kidman alakítását, amivel még egy Oscar-jelölést is kiérdemelt. A színésznő egy tévéműsorban elmondta, hogy természetes göndör haja nagyon megsínylette, hogy évekig egyenesen hordta, és azt üzente a göndör hajú nőknek, hogy ne kövessék el az ő hibáját. Azt mesélte, hogy fürtjei elveszítették a tartásukat és sem egyenesnek, sem hullámosnak nem nevezhetők, ezért nagyon nincs kibékülve velük.

A legrémesebb parókák, amiket Nicole Kidman a filmvásznon viselt

Nicole Kidman az Oroszlán című filmben (Fotó: YouTube)

Fülig érő, fehér hajjal játszott címszerepet

A 2018-as Eltörölt fiú című filmben nyújtott alakításáért még a kritikusok is odáig voltak – rövid fehér parókát viselt, és egy olyan édesanyát alakított, aki nem tudta elfogadni, hogy a fia a saját neméhez vonzódik, ezért speciális terápiát akart rákényszeríteni. Az Insider szerint a parókája ebben a filmben majdnem olyan csapnivaló volt, mint az általa megformált karakter személyisége: ez a hajszín egyáltalán nem állt jól a színésznőnek, a kelleténél jóval világosabbra sikerült, a parókát pedig annyira szorosan rögzítették a fejére, hogy az egész film alatt olyan, mintha az a feje fölött lebegne.

A legrémesebb parókák, amiket Nicole Kidman a filmvásznon viselt

Nicole Kidman az Eltörölt fiú című film főszereplőjeként (Fotó: YouTube)

 

Az árnyalat, ami egyáltalán nem passzol az arcához

A Hatalmas kis hazugságok című sorozat főszereplőjeként egy Celeste nevű családanyát alakít, aki ránézésre igazán nagyszerű életet él, a valóság azonban fájdalmas titkokat rejt, a háztartásbeli asszonyt ugyanis rendszeresen bántalmazza a férje, sokszor a gyerekek szeme láttára. Nicole Kidman Celeste-ként egy eperszőke parókát viselt, ami a hozzáértők szerint igazán elhibázott választás volt, a színésznő karakteres arcához ugyanis egyáltalán nem illik ez a lágy stílus. Jackson McHenry a Vulture cikkében úgy fogalmazott, hogy a színésznő ezzel a hajjal úgy fest, mint „egy nagyon szomorú Nintendo Mii”.

A legrémesebb parókák, amiket Nicole Kidman a filmvásznon viselt

Nicole Kidman 2 éven át forgatott előnytelen parókájában (Fotó: YouTube)

 

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?