Tom Cruise visszaadja Golden Globe-díjait

2021. május 12.
Tom Cruise is csatlakozott azon hírességek egyre növekvő táborához, akik például a Golden Globe-díjaik visszaadásával tiltakoznak a díjat odaítélő Hollywood Foreign Press Association (HFPA) ellen. A legújabb botrányt a szervezet körül az robbantotta ki, hogy egyetlen fekete tagot sem választottak maguk közé.

Postán adta fel az HFPA számára mindhárom Golden Globe-díját Tom Cruise. A színész, aki a legjobb színésznek járó Aranyglóbuszt a Jerry Maguire és a Született július 4-én című filmekért, a legjobb férfi mellékszereplő díját pedig a Magnóliáért kapta, ezzel csatlakozott azon hírességekhez, akik így tiltakoznak az HFPA kirekesztő viselkedése miatt. A bomba azután robbant, hogy a gálát általában sugárzó NBC bejelentette: a 2022-es ceremóniát nem közvetíti élőben.

tom-cruise-golden-globe-botrany

Az HFPA elleni tiltakozások már év elején kezdődtek, amikor a Los Angeles Times beszámolt róla, hogy a szervezetnek nincs egyetlen fekete tagja sem. Nemrég azonban a szervezet bejelentette, hogy az elkövetkező 18 hónapban az alulreprezentált társadalmi csoportokra akar nagyobb figyelmet fordítani. Ám úgy tűnik, hogy nem nagyon hisz senki az HFPA-nak. Eddig a Netflix, az Amazon és a WarnerMedia jelentette be, hogy bojkottálja a Golden Globe-ot az HFPA kirekesztő tagsága miatt. 

Tom Cruise mellett az ötszörös Golden Globe-jelölt Scarlett Johansson is azt kérte a filmipar képviselőitől, hogy lépjenek ki az HFPA mögül. A színésznőnek már korábban is volt csörtéje a szervezettel, amikor szexista kérdéseket kapott az HFPA tagjaitól. Ezután visszautasította, hogy a szervezet konferenciáján részt vegyen. „Hacsak nem történik valami olyan reform, ami alapjaiban változtatja meg a szervezetet, azt hiszem, itt az ideje, hogy hátralépjünk kettőt az HFPA mögül, és az egység erejére és fontosságára koncentráljunk a szakszervezetekkel és a teljes filmiparral” – írta Scarlett Johansson.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!