Sztársminkes mutatja meg, hogyan készítsünk ajakkontúrt

2021. november 03.
Mario Dedivanovic sztársminkes nemcsak azt mondja el, hogyan kell helyesen kontúrozni, de az egyik leggyakoribb hibába is beavat.

Kim Kardashian, Salma Hayek, Ariana Grande és Kate Bosworth sminkese a beautyipar egyik legismertebb influenszere. A Makeup by Mario brand alapítója puha, tökéletesen felépített, elbűvölő sminkjeinek köszönhetően lett híres – tudását pedig nem őrzi féltve, online kurzusokon, többek között Youtube-on és Instagramon mutatja be a leghasznosabb tudnivalókat. Legutóbb a helyes ajakkontúrozás trükkjébe avatta be a nézőket. Az ajak sminkelése 1:41-től kezdődik az alábbi Instagram-videóban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MAKEUP BY MARIO (@makeupbymario) által megosztott bejegyzés

Első lépésben ajakradírral indít, majd át is tér a kontúrozásra. A felső ajak kontúrjával kezd, amit a háromszög felett indít, az ajkak széle felé haladva viszont fokozatosan visszatér az ajak vonalára. Ez különösen az alsó ajak kontúrozásánál fontos, a videóban szemlélteti, ha az ajakvonalon kívül maradunk, automatikusan szomorú szájat rajzolunk magunknak. Ezt követően nincs más dolgunk, mint egy ecset segítségével befele dolgozni a kontúr pigmentjeit. A kontúrunk úgy lesz hosszú életű, ha alapozóval vagy korrektorral „körülrajzoljuk”.

Forrás: Stylist Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!