Egyre több természetes összetevőről derül ki, hogy jótékony hatással van a bőr egészségére, ezzel pedig fiatalságának megőrzésére. Az olasz Camerino Egyetem gyógyszerkutatóinak felfedezésének köszönhető, hogy tudjuk, a kézműves sör olyan malátából, komlóból és élesztőből készül, amiben olyan antioxidánsok és fenolok találhatók, amik megszépítik a bőrt.
A kutatók megfigyelték, hogy a sörgyártás során használt komló és élesztő javítja a mitokondrium aktivitását és megelőzi az oxidatív stresszt. (A mitokondrium a sejtekben található, az energia előállításában és annak elraktározásában szerepet játszó sejtszervecske. Az előállított energiát makromolekulák formájában tárolja). A tanulmány arra is kitér, hogy a sörgyártás során keletkezett hulladék értékes fenolforrás lehet az öregedésgátló kozmetikumok készítésekor – de arra is felhívja a figyelmet, hogy a kézműves sör fogyasztásának nincs bőrszépítő hatása.
Forrás: Eatthis Fotó: Getty Images