A nagy szerkesztőségi karácsonyi szépségajándék pasiknak-kérdőív

2021. december 14.
Férfiakat szépségajándékkal meglepni kétélű fegyver lehet, benne van a pakliban, hogy soha nem bontják ki, vagy épp túllocsolják, kenik. Az alábbiakban a szerkesztőség tagjaival próbáltuk feltérképezni, hogy az utóbbi évek tapasztalatai alapján milyen férfiaknak szánt szépségajándékok váltak be, és melyek nem – hátha ezzel is segítünk eligazodni a karácsonyi ajándéklehetőségek dzsungelében.

ferfi-szepseg-ajandek


Czvitkovits Judit, újságíró

„A párom, aki a sármos szakállasok táborát erősíti, közel negyven éves koráig úgy élt, hogy nem tudott a szakállápolók műfajáról. Pandóra szelencéje aztán kinyílt, és a különféle samponok, szappanok, olajok vándoroltak befele a fürdőbe, amik nemcsak ápolttá, illatossá és fényessé teszik az arcszőrzetet, de puhává is – ami ugye az ajkak védelmében elég fontos szempont. A szakállápolók mellett egy másik fontos kozmetikum a kézápoló, ami már kettőnk esti lefekvés előtti szeánsza: miközben levonjuk az aznap legfontosabb tanulságait, aprólékos mozdulatokkal kézkrémezünk.”ferfi-szepseg-karacsony

Tóth-Szántó Krisztina, vezető szerkesztő

„Az egyetlen férfi, akivel jelenleg egy háztartásban élek, a 13 és fél éves fiam. A szépségápolás terén a kiskamasz tünetek kezelése most az elsődleges. Miután több, új és friss márkát kipróbáltunk, sikertelenül, egyszer csak eszembe jutott, hogy anno az én tinédzserkoromban egyetlen egy pattanáskezelő terméket tudtunk elérni. Próba szerencse alapon utánanéztem, és még mindig létezik. Új designt kapott, de ugyanolyan hatásos és az ára sokkal elfogadhatóbb, mint a szuperúj márkáknak. Az Avon Clearskin termékcsaládból a fiam rendszeresen használja a Blemish Clearing tisztító habot E-vitaminnal (erre még egy tinifiú is képes, hogy egy habbal arcot mosson). ferfi-szepseg-karacsony De ugyanilyen szuper, a korrektor ceruza (Spot Conceal Stick), ami, mivel színezett, picit el is lehet tüntetni suliba indulás előtt a pattanásokat, azon felül, hogy nyugtatja és szárítja is őket. Harmadik terméknek még használja a Blackhead Clearing tisztító arcvizet is mitesszerek ellen (na itt már azért nekem kell szólnom, hogy azt se felejtse el). Így éljük túl, láthatóan egészen hatásosan a kiskamasz hormontúltengéses időszakot.”

Sütő Emese Franciska, újságíró

„Apa fronton nagyon letisztult a karácsonyi ajándék képlet, semmi túl illatos, semmi új, semmi fakszni. A meglepő módon mégis extrém tüchtig, nyugdíjasan is naponta, frissen, fitten, borotválkozva hétkor már tettre és sok egyébre kész apukámnak a Nivea Sensitive csomagjainál messzebbre menni valóságos bűn, és garantált pénzkidobás.ferfi-szepseg-karacsonyPasi téren összetettebb a képlet, az exek még csak alámelegítettek szépség platformon a reményeim szerint végleges páromnak, Kobinak, ők szerintem átlagos férfihoz méltón itt-ott hanyagul lopkodták a ránctalanító krémeket, amelyről a féltett, félig visszatekert fedelű La Prairie vagy Estée Lauder szemránctégelyekben az ujjlenyomatok mellett irdatlan, a krémbe mártott férfi mutatókarom-nyomok árulkodtak. Ha mégis tüntetőleg Clarins, vagy Shiseido férfi arckrém ment a fa alá, jött a nagy ártatlan arckrémszüzes rácsodálkozás. Nahát, nekem, ilyet, miért? Kobi haladó ezen a téren, mindent vállaltan imád, de rá kell kenni. Parfüm nagyfogyasztó, nem lehet mellélőni sem egy kubai szivarozós, panama kalapos nagypapás, sem egy fociőrült tinifiús illattal, de sajnos minden esetben nagy a rizikó. 8-10 fújás alá nem adja. Viszont könnyű neki bármi mást is venni: hajhullás elleni szérum, arckrém, pakolás, sarokpuhító, brutál hámlasztó zokni, minden jöhet, de csakis a végállomásig juttatva számára a hatóanyagokat. ferfi-szepseg-karacsonyEgyedül a visszafogottan gyérülő frizurájára kapott ajándékra áll rá a saját keze. A Tangle Teezer fejbőrmasszírozó kütyüjét, vagyis keféjét becsületesen használja a zuhany alatt, kitartóan azon szomorkodva, hogy nem ő fedezte fel, vagy legalábbis forgalmazza a zseniális találmányt.
A 3. férfi, a 13 hónapos fiam igazi kisfogyasztó, és mint olyan, nagy beauty barbár. Semmilyen kencét nem tűr meg magán, de a popsi krémek közt a hátsója a Weledára esküszik, a parókaszerű, hetyke vörösesbarna fürtjei közt pedig a Maria Nila vegán argánolajjal teremtünk némi ideiglenes rendet.”

Bobák Szilvia, újságíró 

„Az én barátom szerint három komponens kell a férfiasan ápolt megjelenéshez: egy basic arcradír, ami a férfi rinocéroszbőrrel is elbír, egy márkás parfüm, ami azért nem túl hivalkodó és néhány vintage szakállápoló. Jó történészként bármilyen szépségcucc tetszik neki, ami olyan, mintha nem 2021-ben vásároltam volna, ezért nem csak roppant esztétikus, de környezettudatos cuccok sorakoznak a fürdőszobapolc rá eső részén. (Ezen a ponton meg kell említenem a szegény férfi panaszát: állítólag irtózatosan kis hely jut neki a fürdőszobapolcon…) ferfi-szepseg-karacsonyVan ezen a nagyon szűkös polcon olasz Proraso borotvaszappan kifinomult tégelyben, hozzá retró borotvapamacs és a Bulldog lakkozott bambusznyeles borotvája, illetve a Seinz márkától egy visszafogott illatú after shave – műanyagmentes, letisztult üvegcsében. Utóbbi két éve nem tud elfogyni, annyira kevés kell belőle. Parfümök terén szerencsére a visszafogott, levélszerű, füves-fás illatokat kedveli, amit sokkal nehezebb túllocsolni. Ha a ti férfirokonotok sem érti meg, hogy a minőségi parfümből 1-2 pumpa elég, akkor mindenképpen ilyet vegyetek csak neki!”

Fotó: Getty Images

Olvastad már?