Ezeket a sminktermékeket használják a férfiak

2021. január 05.
Évről évre egyre több férfi sminkeli magát napi szinten, ami jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a férfi szépségápolási termékek piaca jobban hasít, mint valaha. 

Bár korábban a férfiak szépségápolási rutinja valahol a sampon-dezodor-tusfürdő-hidratáló tengelyen mozgott, mára ez már a múlt, hatalmas felvevőpiaca lett az olyan, erősebbik nem számára tervezett termékeknek, mint az alapozó, a szemceruza, az ajakápoló vagy épp a szemöldökzselé – és míg pár éve a férfiak még titokban keresték és rendelték online ezeket, netán barátnőik termékeit használták, addig mára teljesen természetessé vált, ha egy férfi sminkel.

férfiak smink

A téma akkor került igazán fókuszba, amikor 2017-ben arról cikkeztek, hogy Emmanuel Macron francia miniszterelnök hivatalba lépésének első három hónapjában 26 000 eurót költött sminkre, alig pár hónappal később megismerte a világ Donald Trump „narancssárga” arcát, majd arról olvashattunk Victoria Beckham posztjában, hogy a férje rendszeresen lenyúlja a piperecuccait. Azóta nagyot fordult a világ, és egyre több férfi vállalta nyíltan, hogy sminkel. Míg sokak így hajították el a maszkulinitás sztereotip jelmezét, mások a sminkben találták meg az önkifejezés eszközét, és vallottak arról, hogy egy kis rásegítéssel hogyan tudtak túllépni a bőrhibáik miatt érzett mélységes szégyenen. A beautybloggerrek és influencerek erre tettek rá egy lapáttal, és erősítették a trendet, miszerint a smink segítségével a férfi önmaga legjobb változata lehet. Sokat lendített a trenden, hogy a barátnők, feleségek egyáltalán nem nézték rossz szemmel partnereik szépségápolási kikacsintásait.

A trend mögé a legnagyobb divatházak is beálltak, a Chanel nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a férfiaknak is meg kell adni a szabadságot ahhoz, hogy szépségápolási termékeket használjanak anélkül, hogy férfiasságukon csorba esne.

A férfiak körében leginkább elterjedt termékek a BB krémek és az alapozók, amikkel a szem alatti karikákat, aknékat, hegeket, pattanásokat és egyéb bőrhibákat tüntetik el. A sminket használó férfiak zöme olyan termékeket választ, amik hatásosak, de nem látványosak.

Diszkrét sminktippek férfiaknak

  • Alapozó és BB krém helyett jó választás lehet a színezett hidratálókrém, ami azon túl, hogy természetesen egységes megjelenést kölcsönöz a bőrnek, óvja és táplálja is azt.
  • A csillogó arcbőrrel púder helyett mattító géllel vegyük fel a harcot a természetes hatás érdekében.
  • A szemöldök erős kontúrja feminin hatást kelt, ceruza helyett diszkrétebb választás a szemöldökzselé.
  • A matt vagy a selyemfényű ajakbalzsammal természetesen hidratált hatást érhetünk el.
  • Aki természetes napbarnított megjelenésre vágyik, alapozó helyett válasszon bronzosító gélt.

Forrás: The Guardian

Olvass tovább!