Négy sminkhiba, ami durván öregít

2021. december 17.
A kortalan megjelenésnek nemcsak a megfelelően összeállított napi szépségápolási rutin az alapja, de a smink is. A rosszul felvitt és használt termékek gyakran többen ártanak, mint használnak. Mutatjuk a négy leggyakoribb hibát.

Alapozás hidratálás nélkül

Legtöbbször a rohanás számlájára írható, hogy az alapozót primer vagy hidratáló nélkül visszük fel, ezzel pedig még inkább kiemeljük a ráncokat, a bőr egyenetlenségeit. Az alapozó egy jól hidratált bőrön finomabban eloszlik, a látvány nem öregít.

sminkelés

Túlzásba vitt alapozás

A sűrű alapozó nem tünteti el a ráncokat, ráadásul minél sűrűbb, annál valószínűbb, hogy szoborszerű és száraz lesz a végeredmény. Ezt elkerülendő, érdemes könnyebb alapozót választani, vagy vizes szivaccsal felhordani, hogy ezzel is lazítsunk a sűrűségen. Nemcsak a sűrű alapozó, de a túlzásba vitt púderezés is öregít.

Rossz szemöldöksminkelési technika

A korral a szemöldök gyakran ritkul, amit sokan belülről kifelé haladva töltenek fel. Ennek a technikának azonban gyakori velejárója, hogy túlságosan sok sminktermék kerül a szemöldökre, ami látványosan öregít. Ezt elkerülendő érdemes kívülről befelé haladni.

Túlzásba vitt highlighter

A highlighter eredeti célja, hogy finoman kiemelje az arc egyes részeit, ám ha – az alapozóhoz hasonlóan – túlzásba visszük, pont az ellenkezőjét érjük el vele. A túl sok highlighter megülhet a ráncokban, ami nem elrejti, de felhívja a figyelmet a bőr hibáira. A visszafogott használat, illetve a folyékony highlighter ráncok mellett is jó választás.

Forrás: Shefinds Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!